July 23, 2024

Ciolacu: Facturile la energie şi gaze nu vor mai creşte

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat că preţul la energie se va menţine la nivelul actual, iar măsurile în vigoare cu privire la facturile la energie electrică şi gaze naturale vor fi prelungite după 1 aprilie.

“Facturile nu vor mai creşte sub nicio formă, dimpotrivă, faţă de cele din noiembrie, decembrie şi ianuarie vor scădea”, a declarat Ciolacu, marți, la Palatul Parlamentului, întrebat fiind care sunt principiile agreate în cadrul coaliţiei de guvernare.

“În primul rând, preţul la energie rămâne în continuare şi vom vedea pe ce perioadă, dar pe o perioadă categoric mai lungă. (…) Actualele măsuri vor rămâne în vigoare. În funcţie de cum reglementează ANRE, timpul pe care îl au necesar, vom vedea dacă se va prelungi actuala ordonanţă sau va veni un nou act legislativ. Toate aceste decizii vor fi comunicate de către prim-ministru, când va veni cu proiectul de ordonanţă. Cel mai important este că preţul va rămâne acelaşi, cu alte cuvinte facturile nu vor mai creşte sub nicio formă, dimpotrivă, faţă de cele din noiembrie, decembrie şi ianuarie vor scădea”, a explicat Marcel Ciolacu.