September 25, 2023

Centura metropolitană a Clujului (Gilău – Dezmir) a devenit prioritate naţională

Primarul Municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a anunţat, în urmă cu câteva minute, la întâlnirea cu reprezentanţii comisiei de transport din cadrul Parlamentului European, că realizarea centurii metropolitane a devenit o prioritate naţională. La întâlnire participă şi primarul localitătii Floreşti, Horia Sulea.
boc - ciolos

Chiar în timpul întâlnirii, Boc a primit un document de la Ministerul Transporturilor, în care se confirmă faptul că drumul Gilău – Dezmir este inclus în Masterplanul General de Transport şi că va fi finanţat cu sprijinul guvernului României.

“Secretarul de stat de la Ministerul Transporturilor Marcel Boloş mi-a confirmat că centura metropolitană va fi inclusă în masterplan şi va fi finanţată din fondul de coeziune, în prima perioadă de finanţare din exerciţiul financiar 2014-2020”, a declarat primarul municipiului.

Suma pe care ar uma să o atragă Clujul pentru acest proiect este de 151 de milioane de euro. Centura ar urma sa coste, potrivit opiniilor exprimate în întâlnirea de la primărie, circa 200 de milioane de euro. Sunt 38 de kilometri, iar preţul estimat per km este de 5-7 milioane de euro.

sursa: ziuadecj.realitatea.net