July 20, 2024

Cazul Caracal// Au deschis ușile pușcăriilor și acum vor referendum pentru „înăsprirea drastică a pedepselor pentru crimă, viol, pedofilie”

Guvernul condus de catre Viorica Dăncilă ar vrea un referendum pentru înăsprirea pedepselor pentru crimă, viol și pedofilie, anunțul fiind făcut de premier, sâmbătă, în contextul cazului de la Caracal.

„Analizez posibilitatea convocării unui referendum de consultare a românilor pentru înăsprirea drastică a pedepselor pentru crimă, viol, pedofilie”, a precizat premierul, într-o declaraţie susţinută la Palatul Victoria.

De asemenea, premierul a anunțat că a decis înființarea unui grup de lucru interinstituțional condus de Raed Arafat, pentru elaborarea unui plan de măsuri urgente pentru eficientizarea timpului de răspuns în situații critice. Decizia a fost luată în urma unei ședințe, la care au participat, printre alţii, şeful STS, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi ministrul Comunicaţiilor

„Luăm în calcul o OUG pentru eliminarea tuturor deficiențelor legislative identificate de grupul de lucru”, a adăugat Dăncilă.

Premierul a cerut, totodată, ca în CSAT să se prezinte „un raport minut cu minut , care să conțină cum a acționat fiecare pe baza competențelor lor”