Tue. Sep 27th, 2022

Cazul Caracal// Alexandra si Luiza au fost ucise. Suspectul si-a recunoscut crimele!

Gheorghe Dincă, principalul suspect, și-a recunoscut, în urmă cu puțin timp, ambele crime, atât în cazul Alexandrei, cât și al Luizei, a declarat avocatul din oficiu al bărbatului, pentru MEDIAFAX.

“Da, este adevărat. A recunoscut că le-a omorât pe amândouă. Sunt două fapte de omor. A oferit niște explicații. Acum sunt din punctul dânsului de vedere, au venit aici pentru a întreținere relații sexuale, au fost discuții mai aprinse și în urma acelor discuții le-a lovit și în urma loviturilor s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Din declarațiile dânsului au venit de bună voie”, a declarat Bogdan Alexandru, avocatul lui Gheorghe Dincă, pentru MEDIAFAX.

Criminalul a recunoscut ca a incendiat cadavrele celor doua fete!

UPDATE – 16.00Ce declara Procurorul sef adjunct DIICOT cu doua ore inainte ca Gh.Dinca sa-si recunoasca crimele:

Procurorul şef adjunct al DIICOT a descris, la Caracal, cum arată curtea suspectului Gheorghe Dincă, spunând că fiecare lucru trebuie analizat, dar ancheta este dificilă. „În acest moment colegii mei cercetează haos”, a spus Georgiana Hosu.

„Nu pot să vă descriu. Sunt copaci, sunt animale, sunt lucruri aruncate unele peste altele, sunt camioane de haine vechi, care trebuie luate la mână şi analizate, sunt gropi, nu ştiu de ce săpate. A fost atelier auto aici. Sunt lucruri îngrămădite, obiecte care nu ar avea ce să caute acolo. Vă dau un exemplu: o bârnă de lemn suspendată pur şi simplu. Sunt lucruri care trebuie analizate, cercetarea la faţa locului trebuie făcută în condiţii legale”, a spus Hosu.

Întrebat cât de adânci sunt gropile săpate în curte, procurorul a răspuns: „Sunt unele în care se putea intra ca să repari, de exemplu, o maşină suspendată. Deci sunt destul de adânci”.

Procurorul atrage atenţia că zona poate fi contaminată.

„E o groapă plină cu haine vechi, nu se pot face procente (câte haine de damă, câte de bărbat – n.r.). Sunt cercetate pe rând gropile, dar e un efort maxim, se prelucrează probe. Zona poate fi contaminată, ca atare trebuie să fim foarte atenţi”, a spus Hosu.

UPDATE – 16.50 – Valeriu Șuhan, fost ofițer de poliție judiciară, a declarat, pentru MEDIAFAX, că Gheorghe Dincă, suspectul care duminică a recunoscut că a comis două crime, ar putea avea la activ mai multe omoruri. Potrivit lui Șuhan, anchetatorii trebui să găsească acum cadavrele.

„Mi-e teamă că acest om are la activ mai multe victime. Faptul că el a recunoscut aceste omoruri, într-un interval de timp relativ scurt, mă îndeamnă să cred că a recunoscut cu relativă ușurință, tocmai pentru a ascunde alte crime comise”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Valeriu Șuhan, fost polițist judiciar.

Potrivit acestuia, zâmbetul criminalului este doar o mască, pentru a face față presiunilor din partea celor care îl anchetează, și a celor care îl judecă.

„Zâmbetul lui este o mască, nu este o stare de inconștiență, este o mască astfel încât să facă față presiunilor vecinilor, de exemplu.. Dar cu siguranță el va fi supus unei expertize medico-legale de natură psihiatrică, pentru a se stabili dacă a avut, sau nu, discernământ”, susține Valeriu Șuhan.

Potrivit fostului polițist judiciar, anchetatorii trebuie să găsească acum cadavrele, sau resturile umane ale celor două fete.

„Este important ca anchetatorii să afle de la el cum a suprimat viața fetelor, le-a înjunghiat, le-a sugrumat, le-a lovit? Trebuie aflat unde sunt cadavrele, sau celelalte rămășițe, și este foarte important unde sunt armele, sau arma crimelor”, a mai precizat Șuhan.

Suspectul principal din Caracal, Gheorghe Dincă, şi-a recunoscut, în urmă cu puţin timp, ambele crime, atât în cazul Alexandrei, cât şi al Luizei, a declarat avocatul din oficiu al bărbatului, pentru MEDIAFAX.

UPDATE – 19.15 –Surse apropiate anchetei au declarat, pentru MEDIAFAX, că Gheorghe Dincă a spus anchetatorilor că a ars cadavrele celor două fete pe care le-a sechestrat. Dincă și-a recunoscut duminică, la prânz, faptele.

Bărbatul a recunoscut abia în a treia zi faptele comise, iar duminică seara audierile au fost întrerupte pentru că s-a simțit rău.

“La ora 20 se reia audierea. Are păreri de rău, de asta a și ajuns în situația în care i s-a făcut rău. A cedat sub efectul complexului pe care l-a avut la faptele săvârșite. A dat detalii, dar nu pot să le spun. Sunt chestiuni care țin de bucătăria internă a Parchetului. Mi-a spus că azi-noapte aproape nu a dormit deloc”, a declarat Bogdan Alexandru, avocatul lui Gheorghe Dincă.

Potrivit unor surse Antena 3 criminalul ar fi spus, chiar înainte să i se facă rău în timpul audierilor, că ar fi aruncat trupul Alexandrei în rîul Olt.

Luiza Melencu (18 ani) a dispărut în luna aprilie 2019, după ce a luat o mașină de ocazie. În același mod a dispărut Alexandra Măceșanu (15 ani). Suspectul a fost identificat abia vineri, după ce Alexandra a sunat de 3 ori la 112 pentru a-și anunța răpirea.

UPDATE – 21.20 – Gheorghe Dincă a recunoscut că a omorât-o pe Alexandra după ce a sunat la 112.Într-un butoi a fost găsit un inel care pare să aparțină Alexandrei, inel care era ars. De asemenea, au fost prelevate probe ADN de la părinții adolescentei, pentru a se confrunta cu cele din cenușa găsită.

 

Stirea este in curs de actualizare!

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11