May 21, 2024

Captura saptamanii pentru Politia din Belis ! Brazi de Craciun si material lemnos taiate ilegal !

politia cj

Poliţiştii au acţionat pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice. Astfel, au fost confiscaţi pomi de Crăciun şi material lemnos transportat fără respectarea prevederilor legale scrie Ziaruclujean.

La data de 7 decembrie, în jurul orei 10:30, poliţiştii au identificat un conducător auto care transporta material lemnos pe DN1R, pe raza localităţii Beliş.

În urma controlului efectuat, s-a constatat că bărbatul de 43 de ani, din Călăţele, transporta 40 de buşteni, care nu corespundeau din punct de vedere calitativ şi cantitativ cu datele consemnate în avizul de însoţire.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional conform Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea delictelor silvice, iar materialul lemnos de peste 4.000 de lei, a fost confiscat şi predat ocolului silvic.

În noaptea de 6/7 decembrie, poliţiştii din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Huedin – Post de Poliţie Comunal Beliş, cu sprijinul personalului silvic, au identificat pomi de Crăciun abandonaţi.

Astfel, într-o pădure de pe raza comunei Beliş, în zona denumită popular ,,Vârful Fulgerata”, au fost găsiţi 278 pomi de Crăciun abandonaţi.

Brazii, în valoare de circa 5.000 de lei, au fost ridicaţi şi predaţi reprezentanţilor ocolului silvic.