Tue. Nov 29th, 2022

Cand, in iulie, s-ar putea redeschide restaurantele

beautiful brand new european restaurant in downtown

Proprietarii de restaurante aşteaptă cu sufletul la gură redeschiderea, pentru care s-au pregătit deja de mai bine de o lună. Specialiştii din piaţă spun că, în ciuda eforturilor antreprenorilor din HoReCa, în jur de 30-40% din aceste business-uri ar putea să rămână pentru totdeauna cu lacătul pe uşă.

beautiful brand new european restaurant in downtown

În cadrul întâlnirii de joi, dintre premierul Ludovic Orban şi reprezentanţii HoReCa, s-a stabilit că se va forma o comisie alcătuită din oficiali ai Ministerului Economiei, ai Ministerului Sănătăţii, ANSVSA şi reprezentanţi ai asociaţiilor patronale.

Comisia va stabili un set de reguli pentru redeschiderea restaurantelor şi pentru relaxarea măsurilor în ceea ce priveşte terasele.

Propunerile vor ajunge la prim-ministrul Orban în acest weekend, urmând ca acesta să le promulge în perioada imediat următoare.

HoReCa este estimată la 3 miliarde de euro şi include în jur de 40.000 de societăţi comerciale.

Conform unui sondaj realizat de industrie, din totalul cifrei de afaceri se vor pierde 2,4 miliarde euro, iar dintr-un total de aproximativ 400.000 de angajaţi, 320.000 vor fi concediaţi din cauza crizei.

9 iulie ar fi data in care s-ar putea redeschide restaurantele, conform unor surse guvernamentale.

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11