December 8, 2023

C.L. Floresti/ A fost aprobat acordarea unui ajutor financiar familiilor pentru plata serviciilor educationale cresa/gradinita

Consilierii locali floresteni au aprobat in aceasta dupa-amiaza un proiect de hotarare “privind acordarea unui ajutor financiar familiilor pentru plata serviciilor educationale prestate de o unitate de educatie timpurie anteprescolara si a indemnizatiei destinata pentru cresterea nepotului/nepotilor”.

Indemnizatia lunara este de 390 lei/luna, pentru fiecare copil varsta anteprescolara, si reprezinta costul mediu de intretinere pentru fiecare copil la Cresa Cetatea Fetei.

Foto/ Floreti24.ro

Acordarea indemnizatiei se efectueaza numai pentru copilul care nu este inscris la cresa/gradinita in sistem public si pentru care solicitantul nu a refuzat un loc cresa/gradinita in sistem public, ori nu a retras copilul de la cresa/gradinita organizate in acelasi sistem.

Pentru a beneficia de aceasta alocatie, parintii sau bunicii copilului trebuie sa aiba domiciliul stabil in Floresti (n.red. dovada se face prin C.I.), iar numarul copiilor carora se adreseaza acest proiect nu depaseste capacitatea Cresei “Cetatea Fetei”, de 100 locuri.

Un alt proiect care a suscitat discutii a fost cel “privind aprobarea Regulamentului de functionare a punctului de colectare separata a deseurilor de la populatie, situate in comuna Floresti.”

Consilierul Contras (USRPLUS) a solicitat eliminarea din proiect a unei conditii”, care, sustinea acesta, nu incurajeaza cetateanul sa devina “mai civilizat si responsabil”. Este vorba despre obtinerea de la primarie a unui certificat fiscal. Astfel, la acest punct de colectare se pot prezenta doar cetatenii care fac dovada achitarii taxelor si impozitelor locale, inclusiv salubritatea. Intre Contras, ajutat de colegul Todoran, si primarul Florestiului s-au iscat discutii pe ton ridicat. Proiectul a fost votat fara aprobarea acestui amendament.