July 23, 2024

BREAKING/ ANPC a suspendat activitatea ALTEX pentru reduceri fictive de BLACK FRIDAY/ Raspunsul societatii este halucinant!

Protecția Consumatorului a sancționat ALTEX pentru reduceri fictive de Black Friday si a decis suspendarea activitatii societatii pana la incetarea practicii comerciale incorecte.

In data de 9 noiembrie 2021, prin accesarea site-ului www.altex.ro, comisarii ANPC au constatat faptul că operatorul economic promova produse ca fiind la reducere de pret, fara a aplica reducerile din pretul de referinta (cel mai scazut prea practicat in acelaşi spatiu de vanzare in perioada ultimelor 30 de zile, inainte de data aplicarii pretului redus). Echipele de control ANPC au depistat peste 1000 de produse cu abateri de pret, afisate pe site.

Reprezentantii Altex au afirmat, cu ocazia discuțiilor pe aceasta tema, ca ei nu pot fi corecti intr-o piata in care nimeni nu e.

Ca urmare a neregulilor constatate, operatorul economic a fost sancționat cu amendă contravențională în cuantum de 50.000 lei și a fost propusă, ca măsură complementară, suspendarea activității până la încetarea practicii comerciale incorecte.

ANPC va informa autoritățile din domeniu, respectiv Consiliul Național al Audiovizualului și Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică – ICI, referitor la abaterile înregistrate, de Black Friday, la Altex, pentru a se putea preîntâmpina continuarea promovării acestui tip de ”reducere de preț” neconformă. 

De asemenea, ANPC va informa organele penale competente în România cu privire la cazurile de înșelăciune constatate, ca urmare a acestor controale. 

ANPC îi sfătuiește pe consumatori să manifeste atenție sporită atunci când doresc să achiziționeze bunuri, în perioada reducerilor, pentru a se proteja, în cazul în care apar abateri de la legislația în vigoare practicate de unii dintre operatorii economici și îi asigură pe cetățeni că supraveghează, la rândul său, permanent piața pentru a preîntâmpina sau sancționa astfel de cazuri”, au comunicat comisarii ANPC.

cats.jpgcats1.jpg