Sat. Dec 10th, 2022

BREAKING// Prefectul M. Abrudean: “In Cluj-Napoca a fost depasit pragul de infectare cu COVID-19 de 3 la mia de locuitori!”

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, a ajuns la 3,02 în Cluj-Napoca, iar în zonele în care incidenţa depăşeşte 3/1.000 purtarea măştii este obligatorie în toate spaţiile deschise, activitatea teatrelor, cinematografelor şi a restaurantelor este sistată, iar învăţământul trece online.

“Mâine vom analiza în CJSU toate aspectele. Deocamdată vorbim de 3,02, raportăm doar la populația rezidenta pe baza datelor de la Evidența Persoanelor. Totuși avem un numar foarte mare de studenți în Cluj-Napoca, precum și alte persoane care activează aici și nu sunt înregistrate în evidențe. Vedem cum evolueaza cifrele mâine și luăm deciziile care se impun cu siguranță. Praîn condițiile în care ne rapoctic măsurile presupun: trecerea pe scenariul 3 la unități de învățământ preuniversitar, masca obligatorie în toate spatiile deschise, închiderea restaurantelor și cafenelelor la interior (rămân terasele și delivery sau take away), închiderea activităților de jocuri de noroc si închiderea programului cu publicul pt cinematografe și instituțiile de cultură. Avem la dispoziție 48 ore de la depășirea unui prag de incidenta pt a lua masuri”, a declarat prefectul Clujului, Mircea Abrudean, citat de catre ZCJ.ro.

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11