Fri. Jan 27th, 2023

BREAKING/ Evaluări anuale ale elevilor din clasele pregătitoare – a IV-a au fost introduse în noul proiect “România Educată”

Elevii din învățământul primar, de la clasele pregătitoare și până la clasa a IV-a, vor susține în fiecare an o evaluare națională, care să analizeze mai atent activitatea învățătoarelor, să aducă modificări mai rapide în actul de predare, acolo unde este nevoie, și să devină instrumente de salarizare pe bază de performanță, a anunțat consilierul prezidențial Ligia Deca, citat de către Edupedu.ro.

Testarea anuală din învățământul primar va fi adoptată de Guvern săptămâna viitoare, prin intermediul unui memorandum care va aproba noul proiect “România Educată”.

Evaluarea anuală din învățământul primar nu va avea ca obiectiv “să streseze” elevii și va fi aplicată pe baza unor “modele supravegheate metodologic de Ministerul Educației”, a declarat Ligia Deca astăzi, 6 iunie 2021.

Testările acestea anuale nu vor înlocui Evaluările Naționale de la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a, se arată în noua formă a proiectului România Educată, a cărei formă sintetizată a fost pusă la dispoziția presei de Administrația prezidențială.

Noul raport prevede, concret, că aceste evaluări anuale de la clasele pregătitoare – a IV-a vor fi “axate pe competențele cheie, așa cum sunt definite de profilul național al absolventului de învățământ primar. Vor include și un raport din partea unui consilier școlar. Se continua completarea evaluării psiho-educationale ca parte a portofoliului educațional”.

Descarcă de aici, în format .PDF, noul proiect România Educată, forma sintetică pusa la dispoziția Edupedu.ro de către administrația prezidențială Download

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11