December 8, 2023

BREAKING/ COVID-19/ Proprietarul a doua centre de varstnici (Dezmir, Gilau), domiciliat in Floresti, s-a ales cu dosar penal!

Prefectul judetului Cluj, Mircea Abrudean, anunta ca alte 45 de persoane au fost testate pozitiv cu noul coronavirus la un azil din Gilau. Centrul de bătrâni este deținut de acelasi proprietar – cu domiciliul in Floresti, strada Florilor – ca si al celui din Dezmir, unde, anterior, au fost depistate 49 de cazuri.

Din informatiile noastre, proprietarii au efectuat testele COVID-19 si rezultatele au iesit negative.

“Avem un nou focar activ la un centru de vârstnici din Gilău, deținut de același proprietar ca și cel din Dezmir. Sunt 45 de pozitivi, dintre care 37 rezidenți (cu vârste între 65-91 ani) și 8 angajați. Aceștia vor fi transportați la spitalele Covid pentru evaluarea medicala și stabilirea parcursului terapeutic. In cauză a fost deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, infracțiune prevăzută de art. 352 NCP”, a declarat joi prefectul Clujului, Mircea Abrudean.

Ieri, prefectul declara ca 48 de persoane au fost testate pozitiv cu covid la un centru de batrani din judetul Cluj.

“Avem un focar la un centru de vârstnici – Casa Hermina din Dezmir, comuna Apahida – unde din 54 de testaţi, 48 sunt pozitivi (rezidenţi cu vârste între 68-92 ani şi personal angajat). În cursul zilei de azi se va organiza evaluarea tuturor pozitivilor din punct de vedere clinic, paraclinic şi imagistic în vederea stabilirii conduitei terapeutice adecvate fiecărui pacient. Menţionăm ca s-a decis testarea ca urmare a depistării a două cazuri pozitive la personal. Activitatea centrului se suspendă pentru măsuri de dezinfectie.”