Sun. Jan 29th, 2023

Boc nici nu vrea sa auda de carantinarea Cluj-Napoca

Municipiul Cluj-Napoca este la 8,70 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori, insa edilul declara ca pana acum nu intrunesc criteriile minimale pentru carantinare.

In cursul diminetii de miercuri, 18 noiembrie, Boc a facut cateva declaratii la postul de radio NAPOCA FM.

După 3 la mie, fiecare județ în face propriile analize, prin intermediul DSP – ului care propune instituirea carantinei ținând cont de: gradul de infectare, numărul de infectări, gradul de ocupare a locurilor din spitale, de posibilitățile existente în spitale, de posibilitatea de a înființa secții noi. Sunt mai mulți factori, iar până acum DSP a spus că nu se întrunesc criteriile minimale pentru carantinare. În acest moment. Sperăm să nu se întrunească nici în viitor. Asta depinde de cum evoluează situația la Cluj.

Sibiul a luat decizia de carantinare a municipiului când a ajuns la rata de infectare de 11 cazuri la mia de locuitori. Clujul este la 8,70 la mia de locuitori. Sperăm să nu ajungem la un nivel la care să se pună problema. Sistemul sanitar este împins spre limită. Sperăm să nu ajungem în acest punct”, a declarat primarul Cluj-Napoca.

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11