June 16, 2024

Boc consideră că USR ar fi de vină pentru nerealizarea centurii metropolitane/ Liderul USR ii transmite că ar fi incapabil și caută țapi ispășitori fictivi

Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, consideră că USR ar fi de vină pentru nerealizarea centurii metropolitane Cluj, aceasta fiind exclusă din PNRR. In replică, Cătălin Drulă, liderul actual USR si ex-ministrul Transporturilor, declară că administrația clujeană este „incapabilă” și caută țapi ispășitori, relatează Monitorul de Cluj.

Boc se declară „extrem de supărat” pe deputatul USR Cătălin Drulă, fiindcă „ne-a scos centura metropolitană din PNRR”, întârziind proiectul. El spune că dacă acest lucru nu s-ar fi întâmplat, centura ar fi ajuns într-un stadiu avansat ca în cazul proiectului metroului.

”Evident că sunt extrem de supărat pe USR Drulă care ne-a scos centura metropolitană din PNRR, pentru că dacă nu scotea această centură era exact ca metroul, într-o fază extrem de avansată, pentru că acele proiecte se prioritizau în manieră absolută, de toate nivelele. Atunci ar fi ajuns ca metroul, în fază de licitație.

L-a scos domnul Drulă, șansa de a avea decongestionat traficul din Cluj cu mulți ani mai devreme. Este bine să știe fiecare clujean! Bode și Boloș au pus centura metropolitană în PNRR, iar domnul Drulă ne-au scos-o afară din PNRR și să știe bine ce a făcut USR-ul din această perspectivă”, a spus Emil Boc.

Vineri, președintele interimar al USR, Cătălin Drulă, i-a dat replica primarului Emil Boc pe pagina de Facebook. Acesta a scris un mesaj în care spune că administrație de la Cluj este „incapabilă” și „caută țapi ispășitori”.

„Centura metropolitană Cluj: despre un proiect extrem de întârziat și o administrație incapabilă care caută țapi ispășitori. De 5 ani domnul Emil Boc a preluat în propria ogradă acest proiect și nu a reușit până azi să finalizeze nici măcar studiul de fezabilitate. Faptele sunt foarte clare și nu mint:

în 2017 primăria clujeană a preluat de la Compania de drumuri proiectul centurii metropolitane Cluj, asumându-și că va realiza cel puțin studiul de fezabilitate;

în 2018 s-a semnat contractul pentru acest studiu de fezabilitate. Termen de realizare: 12 luni.

Au trecut 4 ani de la semnarea acelui contract și încă nu este aprobat studiul de fezabilitate. Nu există acord de mediu. Nu sunt făcute exproprieri. Și, evident, nu e lansată licitația de lucrări.

Domnul Boc nu ne explică de ce proiectul este atât de intârziat, ci aruncă cu acuze spre vinovați imaginari. În 2021, împreună cu echipa mea de la Ministerul Transporturilor, am discutat în mod repetat cu proiectanții centurii Cluj, i-am invitat la compania de drumuri pentru a bate în cuie soluțiile tehnice, iar specialiștii din CNAIR au mers la Cluj pentru a accelera aceste etape”, a mai scris Cătălin Drulă.”, scrie Drulă.

sursa: G4Media.ro