Wed. May 25th, 2022

Asistatii sociali au strans gunoaiele aruncate oriunde de catre florestenii “bine crescuti”!

Pe pagina persoanala de facebook, primarul Horia Sulea a publicat o serie de imagini cu actiunea asistatilor sociali de strangere a deseurilor de pe domeniul public al comunei, inclusiv cu unele spatii private la fel de pline de “mizerii”, si un amplu text pe care vi-l redam integral.

“Multe bazaconii mi-au fost date a citi și auzi în ultima vreme. Ba despre câmpurile pline de noroi, ba despre terenurile private pline de gunoiae, ba despre miile de asistați sociali din Florești care doar iau bani și nu fac nimic, ba despre mizeria din Florești de pe străzi private. Toate din cauza primarului. Urmează senzaționala lipsă a piramidonului din farmacii, penurie datorată, evident, primarului! 

În Florești sunt fix 48 de DOSARE DE ASISTAȚI SOCIALI ! Iar aici sunt incluse familiile cu copii sub 7 ani, cei cu vârstă de pesnionare și cei bolnavi, cu decizie medicală. Toți aceștia NU PRESTEAZĂ MUNCĂ ÎN FOLOSUL COMUNITĂȚII. Mai rămân efectiv cu lucru în folosul comunității undeva la 10-11 persoane zilnic. Asta întrucât munca în folosul comunității înseamnă (funcție de nr membrii familie și venit) 20-35 ore de lucru pe LUNĂ, adică la un program de 4 ore pe zi, 3-7 zile pe lună ! (dacă l-am pune program de 8 ore ar însemna 2-4 zile pe lună). Toate acestea rezultă din formule de calcul prevăzute de Lege. Legat de sumele primite, acestea variază de la 142 lei la puțin peste 500 lei în cazul familiilor cu 6 membrii. 
Ca și comparație….Florești…populație de 33.000 locuitori……48 de asistați sociali, adică 0,14 % din populație. Județele din sudul țării au acest coeficient la peste 2, adică de peste 14 ori mai mult, iar unele comune au acest coeficient la amețitoare cote cu 2 cifre, numere ce uneori ajung la jumătate din populație sau chiar mai mult. 


Da, nu am fost și nu sunt adeptul ajutoarelor sociale. Nu am mentalitate și gândire de stânga ! Nu mă interesează bolnăviciosul principiu de “bani pentru nimic mascați ca ajutoare sociale contra voturi.


Legat de munca asistaților sociali, câteva poze cu munca lor de pe V. Sanaslăului, Eroilor, Zona Gh Doja, Zona răului Someș – Balastierei, muncă adiacentă curățeniei stradale, muncă excelent coordonată și supravegheată de colega noastră Geanina Poldner si colegii de la Politia Locala. Da, așa e, după ce Quatro Eco Salub a fost incapabilă de a presta acest serviciu de curățenie stradală (întrebați administratorul firmei de ce !) și s-a reziliat contractul cu ei, Floreștiul nu a beneficiat de acest serviciu. Am organizat o procedură de achiziție publică, nu a fost nici un doritor, la mijlocul lunii viitoare procedura se reia.”

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11