July 20, 2024

AMTT, cu sediul in Floresti, ii cere lui Boc si C.L. Cluj scumpirea tarifelor de taximetrie!

Companiile de taximetrie din oras au cerut municipalității ca de la 1 august să aprobe scumpirea tarifelor la 3,75 lei/km pe timp de zi și la 4,50 lei/km pe timp de noapte, informeaza ziuadecj.realitatea.net.

În prezent tariful practicat de majoritatea societăților este de 2,25 lei ziua.

Cererea a fost formulata de către Asociația de Monitorizare Taxi Transilvania (AMTT), care, CULMEA, isi are sediul in Floresti, pe strada Porii 154.

AMTT a prezentat municipalității un document cu tarifele maximale cu care membrii săi vor să opereze de la 1 august. Acestea sunt de 3,75 lei/km, plus 3,75 lei pornirea, pe timp de zi; de 4,50 lei/km, plus 4,50 lei/km, pe timp de noapte; urmând ca staționarea să fie taxată cu 37,50 lei / oră ziua, respectiv 45,00 lei / oră noaptea.

“Vă transmitem în conformitate cu prevederile art. 11, pct. a) și b) din ordinul nr. 243/03.12.2007, emis de Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice, justificarea propunerii de modificare a tarifelor de transport în regim de taxi, pe baza unui memoriu tehnico-economic, ce prezintă oportunitatea fundamentării tarifelor datorită creșterii principalelor elemente de cheltuieli”, conform șefului AMTT, Viorel Tătar.

Cererea a fost înregistrată în 28 iunie la serviciul siguranța circulației urbane, rețele edilitare și transport local din cadrul Primăriei Cluj-Napoca.

Consiliul Local Cluj-Napoca a stabilit printr-o hotărâre aprobată în 2018 tariful maximal de distanță pe timp de zi la 2,25 lei/km, iar tariful pe timp de noapte, la 3 lei/km. Între aceste limite fiecare dispecerat și-a stabilit tarifele practicate, aceleași pentru toate taximetrele arondate dispeceratului respectiv.

Primăria a dispus scumpirea cu 25% a biletelor la transportul în comun de la 1 octombrie 2018, de la 2 la 2,50 lei, dar nu a aprobat solicitarea taximetriștilor de mărire a tarifelor, formulată din aprilie 2018, pe care o motivau ca urmare a creșterii prețurilor de consum.

Sursa: ziuadecj.realitatea.net