April 19, 2024

AMR 6 zile pana la Transilvania Rally 2019. Vedeti programul si nu uitati ca se va inchide Drumul de Nord!

Transilvania Rally, cea mai importanta competitie internationala de motorsport din Romania, se desfasoara in perioada 26-28 septembrie. Editia din acest an a raliului clujean conteaza pentru etapa a VII-a a Camponatului National si pentru etapa a V-a din Tour European Rally (TER).

27 Septembrie, Ziua 1 – Prima specială, „Căpuşu Mare”, lungă de 25 de km, se va desfăşura pe urcarea de pe fosta probă Dângău, urmată de speciala „Beliş” şi o probă reintrodusă după aproape 10 ani, „Mărişel”, care are loc pe o distanţă de peste 11 km, între localităţile Beliş şi Mărişel.

După o oprire în parcul de service, prima zi de concurs se încheie cu deja clasica şi mult aşteptata probă „Floreşti”, cu farmecul ei aparte, pe timp de noapte, sub lumina reflectoarelor, care aduce de fiecare dată mii de fani aproape de campionii lor.

Traficul rutier va fi inchis pe Centura de Nord dupa cum urmeaza:

Vineri/27 septembrie/ interval orar: 08.40-14.00; respectiv 19.30-23.00

Sambata/28 septembrie/ interval orar: 10.00-17.00

 

28 septembrie, Ziua 2 incepe cu o trecere pe „Beliş”, urmată imediat de „Dângău”, ca mai apoi prima buclă să se încheie cu o nouă parcurgere a probei „Floreşti”. A doua buclă a zilei programează o nouă trecere pe „Dângău”, care va fi si Power Stage-ul raliului, şi ultima trecere pe proba „Floreşti”, ca mai apoi spectacolul să fie garantat la „Super Speciala” din jurul stadionului Cluj Arena şi a Sălii Polivalente, care debutează sâmbătă, puţin după ora 15:00, cu Rally 2, şi continuă, de la ora 16:18, cu Rally 1, în direct la PRO X.

La Transilvania Rally 2019 vom continua traditia de a gati mancaruri traditionale.
🕗 Joi, începând cu ora 20:00, vă invităm să vedeţi cum piloţii îşi vor etala abilităţile de bucătari sub îndrumarea lui Chef Adi Hădean în cadrul unui Cooking Show.

Declaratie Bogdan Marisca

„Este a treia ediţie Transilvania Rally parte din TER. Sperăm la o prezenţă consistentă a piloţilor străini, cel puţin la nivelul anilor trecuţi. Cred cu tărie că este cel mai important eveniment automobilistic al ţării în acest moment. Noi, organizatorii, ne străduim să ridicăm ştacheta de la an la an pentru un eveniment care să facă cinste Clujului şi motorsportului românesc.

Total Transilvania Rally powered by Ford începe joi, 26 septembrie, la ora 19:30, cu o întâlnire cu piloţii şi o sesiune de autografe pe esplanada din faţa stadionului Cluj Arena, ca mai apoi, în aceeaşi locaţie, de la ora 20:30, să aibă loc startul festiv.

Cu shakedown-ul programat vineri pe drumul de lângă Floreşti, între orele 9:00 şi 13:30, raliul propriu-zis va debuta pe 27 septembrie, la ora 15:00, când prima maşină de concurs va părăsi parcul de service de la Sala Sporturilor „Horia Demian”.

Va asteptam!