February 21, 2024

Alegerile Locale inchid scolile si gradinitele. Vezi anuntul Guvernului!

Anunț de ultimă oră venit de la Guvern. Se vor închide școlile în România pentru patru zile. Se aplică scenariul roșu. Totul a fost dezvăluit chiar de către ministrul Educației, Monica Anisie.

Toate școlile își suspendă cursurile fizic timp de 3 zile. Este vorba despre zilele de dinainte și de după alegeri, anunță ministrul Educației, Monica Anisie. Orele vor continua online, a precizat Anisie.

Cursurile din instituțiile de învățământ, adică școli, grădinițe și licee vor fi suspendate vineri, 25 septembrie, luni 28 septembrie și marți, 29 septembrie. Urmează ca luni dimineață să fie stabilit dacă această măsură de supendare a cursurilor fizice va fi luată și pentru ziua de joi, 24 septembrie, a mai spus ministrul.

“Chiar dacă se închid și se suspendă cursurile fizic, orele vor continua online. La nivel național se vor închide toate unitățile de învățământ vineri, luni și marți în vederea desfășurării alegerilor.

Luni dimineață va avea loc o consultare cu asociațiile comunelor, orașelor și municipiilor și Uniunea consiliilor județene cu Ministerul Educației prin care să stabilim dacă se vor închide și joi, în functie de localitățile și școlile în care se desfășoară procesul educațional“, a mai spus ministrul Monica Anisie, conform ProTV.

Luni și marți cursurile fizic rămân suspendate pentru a se igieniza și dezinfecta toate sălile în care a avut loc procesul electoral.

Prin închiderea școlilor, practic acestea vor funcționa la fel ca în scenariul roșu, cu toate cadrele didactice acasă, toți elevii acasă și cursuri desfășurate online.

„Cu siguranţă vor exista zile în care se vor desfăşura cursurile online, se vor suspenda cursurile şi se vor desfăşura online, pentru că avem nevoie de cel puţin o zi pentru a pregăpti localurile secţiilor de votare, în condiţiile în care multe localuri sunt în şcoli. De asemenea, vom avea nevoie de cel puţin o zi pentru a asigura dezinfecţia şi pregătirea claselor care au fost secţii de votare pentru reprimirea copiilor”, a declarat şi premierul Ludovic Orban.