May 22, 2024

ALDE a sarit in barca opozitiei si formeaza cu Pro Romania un fel de USL Junior!

Conducerea ALDE a votat luni după-amiază ieșirea de la guvernare, au declarat pentru G4Media.ro surse din partid. Au existat doar două abțineri. Votul a avut loc în Delegația Permanentă a ALDE.

Ca urmare a votului de azi, trei miniștri ALDE vor ieși din guvern (Anton Anton – Energie, Grațiela Gavrilescu – Mediu, Viorel Ilie – ministrul pentru relația cu Parlamentul), dar Ramona Mănescu (Ministerul de Externe) ar putea rămâne alături de Viorica Dăncilă.

În aceeași ședință, conducerea ALDE a votat și constituirea unei alianțe cu Pro România.

Călin Popescu Tăriceanu: 

“Azi la 10.00 dimineață am fost la o întâlnire cu dna Dăncilă, am discutat despre rămânerea la guvernare. Am așteptat de la dna premier să-mi spună dacă are în vedere un plan articulat – nou program de guvernare, o echipă restructurată la guvern, un număr redus de secretari de stat. La toate aceste întrebări la care așteptam un răspuns favorabil nu am avut nici un fel de contrapropunere.

I-am spus doamnei premier că le voi prezenta colegilor situația.

Colegii au luat hotărârea de a se renunța la continuarea guvernării alături de PSD.

Am încercat vreme îndelungată să credităm această guvernare. ne despărțim azi civilizat, urăm PSD și doameni premier misiune cât mai ușoară în continuare. Trecem în Opoziție

Am renunțat la candidatura la prezidențiale pentru a nu se mai spune că am părăsit coaliția din acest motiv

Luni voi demisiona de la conducerea Senatului”