February 25, 2024

A 3-a zi de razboi/ Kievul rezista eroic/ Pierderi mari in randul armatei Ruse/ Hackerii de la Anonymus au spart site-urile , Ministerului rus de Interne, Gazprom si Rusia Today

Armata și civilii ucraineni opune ocupanților ruși o rezistență la care Kremlinul nu se aștepta potrivit seviciilor internaționale. 

Armata ucraineană anunță pierderile pe care le-a provocat armatei ruse:

  • 14 avioane, 8 elicoptere, 102 tancuri, 15 tunuri, 536 vehicule de luptă, 1 sistem de apărare antiaeriană Buk
  • 3500 de soldați ruși uciși și 200 de prizonieri

Foto/ Blindate rusesti distruse

08:19 Zelenski, nou mesaj video pe rețelele de socializare: “Există o mulțime de informații false conform cărora spun armatei noastre să depună armele. Eu sunt aici și armata noastră nu depune armele. Vom lupta pentru pământul nostru”.

Reacția sa vine după ce utilizatorii de Telegram au primit mesaje în masă de la un cont fals cu același nume precum cel al lui #Zelensky prin care se cere oprirea rezistenței.

8:09 Ministerul ucrainean de Interne, avertisment pentru civili:

  • „Pe străzile orașului nostru au loc lupte active. Vă rugăm să rămâneți calmi și să fiți cât mai atenți!
  • Dacă sunteți în adăpost, nu-l părăsiți acum.
  • Dacă sunteți acasă, nu vă apropiați de ferestre, nu mergeți la balcoane. Ascundeți-vă în interior, de exemplu în baie, și acoperiți-vă cu ceva care va preveni rănirea de la fragmentele de gloanțe.
  • Dacă auziți sirene, mergeți imediat la cel mai apropiat adăpost!”

Ora 7.50: Un cont guvernamental de Twitter, utilizat pentru comunicare strategică, anunță că președintele Volodimir Zelensky a refuzat propunerea SUA de a se auto-evacua din țară. ”El este în Kiev, conducând personal apărarea.

Ora 7.40: Sirenele anunță raiduri aeriene în Odessa și Kharkiv, cetățenii sunt anunțați să se adăpostească (presa ucraineană)

Ora 7.34: MAE recomandă românilor să folosească și alte puncte de frontieră cu Ucraina decât cel de la Siret, extrem de aglomerat.

Ora 7.00: Hackerii din grupul Anonymous au anunțat că au spart serverele Ministerului rus de Interne. Ei au postat online mii de documente secrete ruse care conțin datele personale ale unor angajați de la vârful instituției și alte date secrete. Anonymous a mai penetrat serverele companiei Gazprom și ale televiziunii ruse de propagandă RT (The Guardian)

Ora 6.59: Guvernul ucrainean anunță că a distrus un tanc și două camioane cu muniție ruse în Kiev – sursa exploziilor auzite la ora 5 dimineață în capitală.