June 10, 2023

Zeci de farmacişti din Cluj, trimişi în judecată pentru trafic de medicamente şi droguri

Zeci de farmaciști din Cluj sunt acuzați de procurori că au traficat medicamente şi droguri de mare risc. Un grup alcătuit din 24 de persoane din Cluj au fost trimise în judecată pentru că în calitate de farmaciști au făcut trafic cu medicamente aflate sub control național.

Gruparea infracțională a acționat din 2010 până în 2018 și a avut drept scop procurarea și trimiterea în străinătate de medicamente aflate sub control național, fără respectarea dispozițiilor legale, scrie antena3.ro.

Farmaciștii  au reușit să traficheze medicamentele după ce au creat un site ce funcționa ca o farmacie online, configurată să nu poată fi accesată din România.

Indivizii au colaborat cu farmacii din România care să furnizeze cantități considerabile de medicamente aflate sub control național, fără rețetele legale.

S-au folosit diferite metode de plată pentru spălarea banilor și s-a creat o societate comercială într-un paradis fiscal.

Astfel, aproape 8,5 milioane de medicamente au fost livrate către Statele Unite ale Americii și alte 29 de țări din Europa. Unele dintre ele aveau substanțe psihoactive.

Cinci milioane de dolari și patru milioane de euro s-au obținut din spălarea în paradisuri fiscale a sumelor încasate.