Mon. Jan 30th, 2023

Vreme caldă pentru această perioadă. VEZI prognoza meteo pe următoarele două săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie a făcut o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 8-21 februarie 2016. Potrivit meteorologilor, regimul termic va fi caracterizat în timpul zilei de valori în general peste cele specifice lunii februarie.

romania pe cer

TRANSILVANIA. Pe parcursul celor două săptămâni de prognoză, regimul termic, cu precădere cel diurn, va fi caracterizat de valori în general peste cele climatologic specifice lunii februarie, urmând a se înregistra, în medie, temperaturi maxime de 6-10 grade. În privinţa valorilor minime, acestea vor oscila în jurul pragului de îngheţ în cele mai multe dintre nopţi, iar temperaturi sub -5 grade vor fi posibile, în zonele depresionare, la începutul intervalului.

În perioada 10 – 11 februarie, dar şi în jurul datei de 16 februarie, precipitaţiile se vor semnala pe areale extinse şi vor fi în general moderate cantitativ, însă probabilitatea pentru precipitaţii locale, slabe se va menţine relativ ridicată şi în restul zilelor. În noaptea de 10/11 şi pe parcursul zilei de 11 februarie vor fi şi lapoviţe sau ninsori, iar în rest vor predomina ploile, potrivit ANM.

MARAMUREŞ. Pe parcursul celor două săptămâni de prognoză, regimul termic va fi caracterizat de valori în general peste cele climatologic specifice lunii februarie, astfel că, în medie, temperaturile maxime vor fi de 7-11 grade, iar cele minime de 0-4 grade. Valori uşor mai coborâte se vor înregistra în perioada 11-12 februarie şi posibil şi în ultima zi a intervalului de referinţă, când media regională a temperaturilor diurne va fi de 4-6 grade, iar noaptea acestea vor deveni negative.

Probabilitatea de apariție a precipitaţiilor se va menţine relativ ridicată în mare parte a intervalului, iar în data de 10 februarie, apoi şi în perioada 15-16 februarie, acestea se vor semnala pe spaţii extinse şi vor fi în general moderate cantitativ. În noaptea de 10/11 februarie şi pe parcursul zilei de 11 februarie vor fi mai ales lapoviţe şi ninsori, iar în restul timpului vor predomina ploile.

CRIŞANA. În cea mai mare parte a intervalului de referinţă, regimul termic va fi caracterizat de valori mai ridicate decât cele climatologic specifice lunii februarie, astfel că, în medie, temperaturile maxime vor fi de 9-13 grade, iar cele minime de 1-5 grade. Valori uşor mai scăzute se vor înregistra în perioada 11-12 februarie şi posibil şi în ultimele zile ale intervalului când media regională a temperaturilor diurne va fi de 5-8 grade, iar noaptea acestea vor deveni negative.

Probabilitatea pentru precipitaţii se va menţine relativ ridicată în mare parte a intervalului, iar în data de 10 februarie, apoi şi în perioada 15-16 februarie acestea se vor semnala pe spaţii extinse şi vor fi în general moderate cantitativ. Pe fondul regimul termic ridicat, vor predomina ploile, dar temporar, în special în noaptea de 10/11 februarie şi în prima parte a zilei de 11 februarie, vor apărea şi precipitaţii mixte.

 

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11