April 18, 2024

Vom avea Crăciun cu sau fără zăpadă? Vezi prognoza meteo până pe 27 decembrie

Administraţia Naţională de Metorologie a făcut o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 14 – 27 decembrie.

ranca-ploaie3

Transilvania: în perioada 14-17 decembrie, valorile termice vor fi în general apropiate de cele normale în a doua decadă a lunii decembrie, respectiv o medie regională de la un grad până la 4 grade ziua și între—5 și—2 grade noaptea. Începând din data de 18 decembrie, vremea se va încălzi de la o zi la alta, astfel că valorile se vor situa peste cele climatologic specifice, cu maxime de 4 — 9 grade și minime de la—2 la +2 grade, în medie. Pentru ultimele zile ale intervalului de referință este estimată o scădere a temperaturilor, însă cel mai probabil acestea nu vor coborî sub limitele normale ale datei. Pe parcursul primei săptămâni de prognoză, local vor fi precipitații mixte cu caracter trecător și slabe cantitativ. Ulterior, după data de 22 decembrie, este estimată o creștere a probabilității pentru precipitații.

Maramureș: valorile de temperatură vor fi în scădere în perioada 15-17 decembrie și vor caracteriza o vreme normală pentru data calendaristică, respectiv maxime între 1 și 4 grade și minime de—4 până la—2 grade, mediat pe regiune. Apoi, începând din 18 decembrie, vremea se va încălzi de la o zi la alta, astfel că valorile se vor situa cu mult peste cele specifice perioadei din an, cu maxime de 6 — 9 grade și minime de până la 3 grade, în medie. Pentru ultimele zile din intervalul de referință, este estimată o scădere a temperaturilor, însă acestea nu vor coborî sub limita normală a datei. În perioada 16-18 decembrie vor fi precipitații mixte, cu caracter temporar și slabe cantitativ. Apoi, o creștere a probabilității pentru precipitații este estimată după data de 22 decembrie.

Crișana: valorile de temperatură vor fi în scădere în perioada 15-17 decembrie și vor caracteriza o vreme normală pentru data calendaristică, cu maxime de până la 4 grade și minime de între—4 și—2 grade, în medie pe regiune. Apoi, începând din 18 decembrie, vremea se va încălzi de la o zi la alta, astfel că valorile se vor situa cu mult peste cele specifice perioadei din an, cu maxime de 6 — 12 grade și minime de la 1 grad până la 4 grade, în medie. Pentru ultimele zile din intervalul de referință este estimată o scădere a temperaturilor, însă acestea nu vor coborî sub limita normală a datei. La începutul intervalului de prognoză vor fi doar pe spații restrânse precipitații neînsemnate cantitativ, ploi sau burnițe. În perioada 17-19 decembrie precipitațiile, mai ales sub formă de ploaie, se vor semnala local, iar probabilitatea pentru precipitații va crește din nou după data de 22 decembrie.