April 12, 2024

Viorica Dăncilă a fost desemnată candidata PSD la alegerile prezidențiale cu unanimitate de voturi: ”Sunt mai puternică decât toți acești bărbați care nu fac altceva decât să țipe de pe margine”

Social-democrații au oficializat candidatura Vioricăi Dăncilă la alegerile prezindențiale din noiembrie. Cei circa 800 de delegați adunați la Palatul Parlamentului au votat în unanimitate, prin ridicare de mâini, propunerea ca președintele partidului să reprezinte partidul în cursa pentru Cotroceni.

Discursul președintelui PSD, Viorica Dăncilă:

-Îmi iau energia de aici, dintre oameni. Este un Congres despre România și despre noi, PSD, despre cum ne scriem mai departe istoria și despre viitorul nostru. Avem o competiție electorală în care unitatea va fi cheia succesului.
-Sunt un om dintre oameni, născut într-un oraș mic, într-o familie simplă de oameni muncitori. Sunt soție, mamă, am o familie frumoasă pe care o iubesc enorm și care mi-a stat mereu alături. Cred enorm în oameni , în poporul român care merită și poate întotdeauna mai bine. Sunt și voi rămâne mereu alături de oameni, asta cred că este menirea omului politic.
-Spre deosebire de alții, eu țin cu oamenii. Eu nu  mă lupt împotriva nimănui, ci țin cu oamenii. Sunt 23 de ani de muncă în PSD. Am plecat de laa baza partidului, am lipit afișe, am făcut campanie din ușă în ușă.
-Sunt un om plecat de jos, am pornit în viață cu aceleași premise cu care pleacă majoritatea tinerilor. Am muncit mereu pentru lucrurile în care am crezut.
-Această țară nu poate fi condusă de la Cotroceni sau de la Guvern. România trebuie condusă alături de oameni și nu o dată la cinci ani ci în fiecare zi de muncă pentru că președintele este dator să muncească pentru țară, să înceapă o transformare profundă de la rădăcini. Vreau o Românie în care nimeni nu trebuie să se teamă. Domnia legii și garantarea securității sunt priorități. Am promis pedepse drastice pentru violatori, criminali și pedofili și asta voi face. Am promis o reformă a MAI care se va încheeia atunci când nimănui nu-i va mai fi teamă pentru el și ai lui. Mă voi lupta pentru o Românie sigură în care cei vulnerabili să nu devină victime din cauza vulnerabilităților sistemului.

-Reformele în sănătate și învățământ trebuie  susținute. Avem  nevoie de un act educațional modern care să dea României noi generații de profesioniști. Reforma în sănătate a început cu dotrarea spitalelor cu aparatură performantă și creșterea salariilor medicilor ca să rămână în țară.
-Vreau ca niciun român să nu fie lăsat în urmă, luptăm împotriva sărăciei. Guvernul a creat sute de mii de locuri de muncă, a crecut constant pensiile, indemnizațiile pentru mame și copii și pentru persoanele cu  dizabilități. Șomajul este acum la un minim istoric. Am crescut salariile medicilor, profesorilor, constructorilor și am implementat programele de dezvoltare a comunităților, am făcut mai bine pentru toate categoriile. Nu perfect, nu deodată, dar am convingerea că am făcut pentru binele oamenilor.

-România și românii merită să țină capul sus în țara lor și în lume. Un președinte demn nu merge să dea socoteală la UE, ci să apere interesele țării sale.
-Țara noastră a contribuit la avansarea agendei europene. Ne punem țara și semenii pe primul loc. Avem de dus lupta împotriva unor adversari politici hotărâți să ne vadă îngenuncheați și divizați. Suntem pregătiți, nu putem fi înfrânți așa ușor pentru că noi avem ceva ce ei nu au avut niciodată, apropierea de români. Noi nu am fost niciodată cei care ma tăiat pensiile și salariile, nu am blocat măsuri care aduceau bine în viața românilor, noi nu am avut viziunea a două Românii: a noastră și a lor. Au urcat cu picoarele pe tragediile oamernilor pentru a-și manifesta oportunismul politic.

-A dormit bine noaptea, dar vine momentul în care trebuie să răspundă. Să nu  faci nimic pentru ai tăi este dovadă de cruzime, să-ți amintești de români după cinci ani este dovadă de cinism, de dispreț pentru cei care au avut încredere în tine. Pentru cel care promitea lucrul bine făcut pare că ceasul a stat demult. Pentru noi, ceilalți, au trecut 5 ani de nimic. Pentru cel care cere votul a milioane de români promițând doar că-i va da jos pe cei care au făcut lucruri bune, aceasta este manifestarea unei disperări și a unei lipse de viziuni incredibile.
-Aroganța nu mă reprezintă, iar disprețul pentru români nu l-am simțirt niciodatăă pentru că țin cu poporul român și țin cu țara mea. Să nu uităm că astăzi suntem singurii cu un program de guvernare și cu o viziune.. Sunt singurul candidat care își asumă guvernarea țării, care are voința de a mișca lucruile, sunt mai puternică decât toți acești bărbați care nu fac decât să țipe de pe margine.