Mon. Jan 30th, 2023

Viorica Cobarzan (Ferma de Pui Floresti), Vasile Onaca (Oncos) si sotii Balas (Puiul Regal//Gilau) au fost pusi sub control judiciar. Citeste comunicatul IGPR!

Administratorii firmelor Oncos (Vasile Onaca), Bravinvest (Viorica Cobarzan, ex-Amareto) si Aleavis//Puiul Regal Gilau(sotii Carmen si Gabriel Balas) au fost plasati sub control judiciar de catre anchetatori, pentru o perioada de 60 de zile, in urma percheziitilor efectuate in cursul zilei de ieri de catre inspectorii ANAF si Politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice si cei ai Directiei Operatiuni Speciale din cadrul Politiei Romane.

anaf-coborzan

Conform celor de la Directia de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul IGPR, din cercetari a reiesit ca, incepând cu anul 2012, persoanele in cauza nu ar fi inregistrat in contabilitate operatiunile efectuate si veniturile realizate, sustragandu-se astfel de plata obligatiilor fiscale aferente activitaţii comerciale.

dezbatere-ferma-de-pui-002

Vasile Onaca, Viorica Coborzan si sotii Balas sunt banuiti ca ar fi folosit in circuitul infractional creat mai multe societati comerciale care au ca obiect de activitate comercializarea intracomunitara de produse agro-alimentare (carne de pui), din judetul Cluj.

 

Citeste Comunicatul IGPR:

“Față de 4 persoane a fost pusă în mișcare acțiunea penală, fiind cercetate sub control judiciar, în urma celor 19 percheziții efectuate ieri, în judeţul Cluj, de poliţişti, la firme din domeniul comercializării cărnii de pui, bănuite că ar fi creat un  prejudiciu de aproximativ 6.000.000 de lei, prin evaziune fiscală.

Pentru recuperarea prejudiciului, au fost instituite sechestre asiguratorii asupra a 6 cl[diri și un teren, precum și asupra sumelor de bani din conturile celor în cauză.

La data de 19 octombrie a.c., poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi ai Direcţiei Operaţiuni Speciale,  din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, au efectuat 19 percheziţii, în judeţul Cluj, la sediile şi punctele de lucru ale unor firme şi la locuințele unor persoane bănuite de evaziune fiscală.

În urma administrării probatoriului, față de 4 persoane a fost pusă în mișcare acțiunea penală și a fost dispusă măsura controlului judiciar.

De asemenea, pentru recuperarea prejudiciului, au fost instituite sechestre asiguratorii asupra a 6 clădiri și asupra sumelor de bani din conturile celor în cauză.

Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2012, persoanele în cauză nu ar fi înregistrat în contabilitate operațiunile efectuate și veniturile realizate, sustrăgându-se astfel de plata obligaţiilor fiscale aferente activităţii comerciale.

Cei în cauză sunt bănuiţi că ar fi folosit în circuitul infracţional creat mai multe societăţi comerciale care au ca obiect de activitate comercializarea intracomunitară de produse agro-alimentare (carne de pui), din judeţul Cluj.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la 6.000.000 de lei.

La activităţi au participat şi poliţişti de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, reprezentanţi ai Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală, precum şi jandarmi.”

P.S. Din informatiile noastre, cercetarile se vor extinde si in domeniul imobiliar!

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11