April 24, 2024

Viceprimarul Bogdan Pivariu: “Voi propune un proiect de hotarare privind introducerea pubelelor subterane pentru colectarea selectiva a deseurilor!”

Bogdan Pivariu, viceprimar Floresti si primvicepresedinte Tineretul National Liberal Romania, a anuntat pe pagina sa de facebook ca a terminat de redactat un Proiect de Hotarare referitor la gestionarea inteligenta a deseurilor. pe care-l va supune colegilor din Consiliul Local Floresti.

Foto arhiva Bogdan Pivariu: Presedintele Klaus Iohannis la Gala Premiilor TNL “Mircea Ionescu-Quintus”

“Voi supune dezbaterii și votului consilierilor locali din Florești un nou proiect de hotărâre referitor la gestionarea inteligentă a deșeurilor. Proiectul de HCL vizeazã utilizarea de platforme subterane pentru colectarea selectivă a deșeurilor, platforme care ar deveni obligatorii, dacă proiectul va fi adoptat, iar prevederile s-ar aplica dezvoltatorilor care construiesc imobile colective cu cel puțin 15 apartamente. 

Prin adoptarea acestui sistem de administrare a deșeurilor şi cu colaborarea locuitorilor comunei, putem elimina situațiile actuale in care punctele gospodarești devin o reala amenințare la adresa sanatații publice. Putem reduce spațiul ocupat la suprafața de recipiente pentru colectarea diferitelor tipuri de deșeuri, se reduce prezența insectelor și animalelor care consumă resturi menajere și îmbunătățim esențial aspectul vizual al diferitelor cartiere din Florești”, a comunicat viceprimarul Bogdan Pivariu.