July 20, 2024

V. Dăncilă a anunțat schimbarea ministrului Birchall/ Gârbovan (foto), propusă la justiție, Valeca la Educație și Fifor la interne / Iulian Iancu, vicepremier

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, vineri, după ședința PSD, că schimbarea ministrului Ana Birchall de la Justiție și înlocuirea cu președintele UNJR, Dana Gârbovan (foto), se numără printre principalele propuneri votate vineri  în ședința Comitetului Executiv.

Foto: Dana Garbovan – Luju.ro

Remanierea, pentru interne PSD l-a desemnat pe Mihai Fifor, pentru ministerul educației pe Șerban Constantin Valeca, pentru ministerul justiției, Dana Gârbovan, președintele UNJR.

V.icepremier pentru probleme economice Iulian Iancu, președintele comisiei pentru industrie și servicii

Vicepremier pentru parteneriate strategice, Ana Birchall

Acestea au fost cele cinci propuneri.

Declaratie Dana Garbovan, propusa la Ministerul Justitiei:

“Am fost contactata de doamna premier Viorica Dancila cu propunerea de a prelua Ministerul Justitiei, mai ales pentru a actiona, in limitele competentei, in vederea combaterii criminalitatii organizate si a traficului de persoane.

Am acceptat de principiu propunerea, cu conditia de a-mi fi asigurata independenta deplina in exercitarea mandatului si, de asemenea, ca Presedintele Klaus Iohannis sa fie de acord de principiu. Am solicitat acest lucru pentru ca nu doresc ca ministerul sa devina subiect de dispute politice si electorale intre palate, ci discutiile publice sa fie pe gasirea de solutii pentru problemele din justitie.

Sunt deschisa sa colaborez, in ipoteza in care Presedintele e de acord cu numirea, atat cu toti factorii decizionali, cat si cu toti cei interesati, pentru a avea o justitie independenta, eficienta si respectata in Romania, astfel incat cetateanul sa vada ca drepturile si libertatile sale sunt respectate si protejate”