April 19, 2024

UNTOLD 2019 – Prima zi: 76 de amenzi, 331 de interventii medicale, 11 persoane transportate la spital!

In prima zi de Untold 2019 nu au fost raportate incidente majore, insa si asa politistii, jandarmii si personalul SMURD au avut de lucru. 331 de persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale la corturile SMURD, iar 76 de persoane au fost sanctionate contraventional, 9 dintre acestea “privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri.”

Vezi raportul IPJ Cluj!

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 76 de sancţiuni contravenţionale. Acestea privesc încălcări ale Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, republicată, O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, H.G. 984/2005 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor etc. Activităţile de control privind prevenirea situaţiilor de urgenţă vor continua şi în zilele următoare, astfel încât să se poată înlătura operativ deficienţele pe această linie.

Poliţiştii din cadrul inspectoratului, împreună cu cei specializaţi în combaterea criminalităţii organizate, au constatat 9 infracţiuni la Legea 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri.
În punctele şi posturile medicale avansate 331 de persoane au primit asistenţă medicală din partea personalului SMURD şi a paramedicilor pompieri. Majoritatea afecţiunilor medicale au fost soluţionate pe loc, doar în 11 cazuri a fost necesar transportul la spital pentru investigaţii şi îngrijiri de specialitate. Din punct de vedere operativ şi medical, Unitatea Specială de Aviaţie Cluj-Napoca şi Inspectoratul General de Aviaţie au asigurat buna desfăşurare a evenimentului cu trei elicoptere. Reprezentanţii forţelor de ordine recomandă participanţilor la acest eveniment să apeleze cu încredere la sprijinul acestora“, transmit reprezentanţii IPJ Cluj.
Sursa: ClujMedia.ro