October 1, 2023

Unt fals, la raft. Problema, pe masa Guvernului

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a anunțat că s-au găsit soluții pentru ca produsele care înșeală românii, fiind așezate strategic lângă produsele care respectă rețeta tradțională, să nu mai aibă loc pe același raft.

achim_irimescu_40915400_61555700_84034700

 “Din păcate sunt foarte multe produse neautentice, cum le putem spune. Am fost la Timișoara și mi s-a prezentat un pachet care semăna cu pachetul de unt și la culoare și la formă și în loc să scrie unt scria untar, la origine unt artificial dar lumea nu știe, consumatorul nu știe – merge și vede la raft că e la jumătate de preț, dar este făcut din ulei de palmier și este un dezavantaj pentru producătorii corecți. Am cerut și ANSVSA și ANPC să identifice aceste produse și în magazine să nu le mai găsim în același loc. Nu putem să le interzicem, dar consumatorul trebuie să știe ce conține acel pachet și să fie în cunoștință de cauză când cumpără”, a declarat ministrul agriculturii Achim Irimescu, potrivit Agrointel.

Ministrul este de părere că după ce va intra în vigoare legea supermarketurilor, lucrurile vor sta cu totul altfel la rafturile din magazine: “Produsele autentice vor fi puse în raionul corespunzător, iar restul, alături. Se stabilește un procent – care este din lapte și care nu este din lapte, pe materii prime”.

Va reamintim, Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a susținut acum cinci zile că, în România, “sunt cazuri în care salamul se spală cu oţet şi se pune iar în vânzare”.

„România este o piaţă de mâna a zecea în care se aduc produse din străinătate cu termene expirate”, a declarat ministrul Achim Irimescu, într-un interviu pentru Ziarul Financiar.

„Statul nu-şi face dato­ria, ANPC-ul nu şi-o face. Alţii con­trolează ce intră din România, noi de ce să nu controlăm ce primim de la alţii?”, a mai spus ministrul Irimescu.