September 21, 2023

Ultima ora// Donald Trump il primeste pe Klaus Iohannis la Casa Alba!

Președintele Donald Trump îl va primi pe președintele Klaus Iohannis, la Casa Albă, pe 20 august 2019, anunță oficialii americani.

”Cei doi lideri vor discuta cum să înfrunte cel mai bine provocările de securitate la adresa României și Statelor Unite și căile de a promova un comerț corect și avantajos și parteneriatele în energie. Vizita va avea loc în contextul în care românii marchează 30 de ani de la căderea comunismului și 15 ani de când România este membră a NATO. Președintele așteaptă cu nerăbdare să celebreze aceste importante aniversări împreună cu președintele Iohannis”, se arată în comunicatul Casei Albe.

Vizita a fost confirmată și de la Palatul Cotroceni.

“Președintele Klaus Iohannis și Președintele Donald J. Trump vor discuta despre întărirea și dezvoltarea în continuare a Parteneriatului Strategic puternic și dinamic dintre România și Statele Unite ale Americii, în toate dimensiunile sale, inclusiv în plan securitar și economic. Președintele României va evidenția, și cu această ocazie, faptul că țara noastră va continua să fie un partener strategic solid și un aliat responsabil și de încredere al Statelor Unite ale Americii, una dintre prioritățile politicii externe a României fiind consolidarea relației transatlantice”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Klaus Iohannis a mai fost primit la Casa Albă de către președintele Donald Trump pe 9 iunie 2017.