February 21, 2024

U.A.T. Floresti intentioneaza sa se retraga din A.D.I. “Gelu Voievod” si ar spune un calduros ADIO SC Quatro Eco Salub!

Primarul Florestiului, dl. Horia Sulea, a convocat pentru data de 6 aprilie (n.red. joi), ora 16.00, o sedinta cu caracter ordinar a Consiliului Local. Pe ordinea de zi sunt trecute un numar de 7 proiecte de hotarari.

Primul proiect de hotarare supune dezbaterii, respectiv votului, retragerea UAT Floresti din A.D.I. “Gelu Voievod” si incetarea calitatii de asociat/retragerea mandatului special acordat asociatiei de dezvoltare intercomunitara cu privire la delegarea gestiunii serviciului de salubritate.

Daca acest proiect va fi aprobat si nu sabotat de catre o parte dintre consilieri, ne referim in primul rand la “grupul Dely” – Albert Zoltan, Adrian Mic, Cristi Coroian, Doru Matei si inca vreo doi – care s-au opus constant disparitiei din peisajul Florestiului a Quatro Eco Salub si scaderii pretului ridicarii deseurilor menajere de catre actualul operator, atunci SC Quatro Eco Salub nu va mai putea emite nicio pretentie de activitate in localitatea noastra.

// Grupul Dely //

Iata cum arata ordinea de zi a sedintei de joi, 6 aprilie, a C.L. Floresti:

1. Proiect de hotărâre privind retragerea comunei Florești din ADI Gelu Voievod și încetarea calității de asociat a comunei Florești în ADI Gelu Voievod, retragerea mandatului special acordat asociatiei de dezvoltare intercomunitară ADI Gelu Voievod cu privire la delegarea pe seama și în numele comunei Floresti a gestiunii serviciului de salubritate, precum și a exploatării sistemului de utilități publice aferent și infrastructurii aferente prin atribuire conform contractului de delegare a gestiunii serviciului de salubrizare și operarea directă de către comuna Florești a serviciului de salubritate care va fi delegat conform Legii printr-o procedură de achiziție publică conform legislatiei în vigoare.

2. Proiect de hotărâre privind trecerea în domeniul public la comunei Florești și delegarea gestiunii serviciului de alimentare cu apă/canalizare către Compania de Apă Someș S.A. Cluj.

3. Proiect de hotărâre privind acordul de principiu pentru atribuire teren cu titlul gratuit Bisericii Aventiste de Ziua a Șaptea România, pentru construirea unui lăcaș de cult.

4. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației pentru lucrarea ” Elaborare P.U.Z “Construire imobile de locuințe colective cu regim de înălțime D+P+3E+Er”, situate în localitatea Florești, str.Stejarului, nr. 128-129, beneficiar SC ARCA INVESTMENT SRL și SC GREEN TRANS CONSTRUCT SRL.

5. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației pentru lucrarea ” Elaborare P.U.D “Construire imobil de locuințe colective cu regim de înălțime P+2E+M”, situat în localitatea Florești, str.Eroilor, f.n, beneficiar SC PRO LIVING SRL

6. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației pentru lucrarea „Elaborare P.U.D. – Construire imobil tip Supermarket și magazine pentru produse din carne și brânzeturi, accese auto și pietonale, trotuare, amenajări exterioare, sistematizare verticală , reclame pe fațade și în parcare, pilon publicitar luminos, împrejmuire perimetrală, branșamente la utilități și organizare de șantier”,situat în localitatea Florești, str.Eroilor, f.n., beneficiar pe Handru Elisabeta Viorica, Handru Ioan, Mocan Viorel Ioan, Mocan Eugen, Mocan Dumitru, Mocan Gheorghe Vasile, Pop Maria, Mocan Romulus.

7. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației pentru lucrarea „Ebalorare P.U.D. – Construire imobil de locuințe colective cu regim de înălțime P+2E+M cu 6 apartamente “, situat în localitatea Florești, str. Prof. Ioan Rusu, nr. 74, beneficiar Bica Lucian.
8. Diverse.