Tue. Feb 7th, 2023

Fostul ministru USR Ioana Mihăilă recunoaște că tot Guvernul, inclusiv ea, a greșit nepregătind valul 4!

Recent deținătoare a portofoliului Sănătății, Mihăilă (n.red. USRPLUS in momentul numirii) a spus pentru site-ul Politico.eu că nu trebuie îndreptată vina doar către scepticismul popular pentru vaccinare, ci și spre guvern. S-a inclus și pe ea: „Pentru că am relaxat prea repede mesajul nostru despre cât de necesar este vaccinul”.

Politicianul Ioana Mihăilă, expertul Răzvan Cherecheș, ambii din România, Vanya Rangelova, epidemiolog din Bulgaria, și Ramunė Kalėdienė, decanul Facultății de Medicină din Vilnius, sunt printre cei care au încercat să explice de ce țările lor au avut „O vară pierdută”, așa cum își intitulează site-ul Politico.eu articolul despre numărul dureros de morți înregistrat astăzi de câteva țări din estul Europei.

Mihăilă, fost ministru al sănătății din partea USR în guvernul Cîțu, a spus că „cea mai bună pregătire pentru valul 4 ar fi fost o campanie eficientă de vaccinare”.

Explicațiile respondenților din celelalte țări aflate în dificultate, Bulgaria, Lituania, Letonia, sunt asemănătoare cu cele din România. Guvernele au abandonat restricțiile și au relaxat tonul prea repede, nu s-au organizat peste vară, iar neîncrederea „a fost principalul vector al oamenilor care nu au dorit să se vaccineze”, după cum a argumentat Vanya Rangelova, epidemiolog la Universitatea de Medicină din Plovdiv, Bulgaria.

Citeşte întreaga ştire: Fostul ministru USR Ioana Mihăilă recunoaște pentru presa de afară că tot Guvernul, inclusiv ea, a greșit nepregătind valul 4

 

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11