Fri. Dec 9th, 2022

Tudor Ștefan Cîrje, vinovat de moartea Gabrielei Rîpan, trimis în judecată. Familia cere despăgubiri de 1,7 mil. euro!

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca au dispus trimiterea în judecată a lui Tudor Ștefan Cîrje pentru ucidere din culpă.

Tudor Ștefan Cîrje, tânărul șofer de 19 ani, care a produs cumplitul accident rutier din ianuarie din Florești, în urmă căruia a decedat studenta Gabriela Rîpan, a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă. Patru membri ai familiei fetei s-au constituit părți civile împotriva asiguratorului, cerând despăubiri totale de 1,7 milioane euro, scrie clujust.ro.

 ”Din perspectiva laturii subiective, inculpatul a săvârșit fapta din culpă cu prevedere, el putând prevedea posibilitatea producerii unui accident rutier, dar a socotit fără temei că acest lucru nu se va întâmpla”, se arată în rechizitoriu.

O tânără de 20 de ani, studentă la Universitatea Babeș-Bolyai (UBB), a murit, în ianuarie 2019, într-un accident de circulaţie la intrare în Cluj-Napoca. La volanul maşinii se afla Tudor Ștefan Cîrje, despre care inițiat s-a vehicula că ar fi fost sub influența drogurile, informație infirmată însă ulterior.

“Un tânăr de 19 ani, din Florești, în timp ce conducea autovehiculul pe Drumul Național nr. 1 – E60, pe raza comunei Florești, în afara localității, spre Cluj-Napoca, ar fi efectuat o manevră de depășire neregulamentară, peste marcajul longitudinal simplu continuu. Astfel, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune cu un stâlp al unui panou de informare situat pe spațiul verde, după care s-a oprit în șanțul de colectare a apelor pluviale. În urma impactului, conducătorul auto a fost rănit grav (n.red. medicii i-au amputat un picior), iar tânăra pasageră a decedat”, trasmite IPJ Cluj.

Gabi Rîpan, studentă la Managament în cadrul UBB, era fiica unui cunoscut om de afaceri din Suceava şi s-a mutat la Cluj-Napoca după terminarea liceului. Maşina implicată în accident, un autoturism marca Mercedes, îi aparţinea şi o primise cadou de majorat. Autovehicului a fost distrus în accident.

Sursa: ziuadecj.realitatea.net

 

 

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11