July 17, 2024

Transportatorii protesteaza fata de triplarea pretului RCA. Traficul spre Cluj-Napoca este aproape blocat!

Traficul dinspre Capus, Gilau si Floresti spre municipiul Cluj-Napoca este aproape blocat de zecile de TIR-uri care circula in paralel pe DN1 cu viteza redusa, ca forma de protest fata de scumpirea RCA.

REVENIM CU IMAGINI!

“Interesul comun este limitarea RCA/carte verde la valori normale de maximum 5.000 de lei pe 12 luni pentru autovehiculele comerciale de marfuri si persoane care fac transporturi rutiere international, la maximum 2.000 lei pe 12 luni pentru autovehiculele de transport public local si la maximum 300 lei pe 12 luni pentru autoturisme”, se mentioneaza in comunicat.

tiruri_protest

(foto arhiva)

Astfel, UNTRR invita la acest protest toate organizatiile care nu au obtinut autorizare pentru protest in 10 decembrie 2015.

De altfel, Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania a sesizat Comisia Europeana si Uniunea Internationala a Transporturilor Rutiere (IRU) cu privire la ‘colapsul iminent al sistemului RCA/Carte verde din Romania’, in conditiile in care tarifele incep de la 3.000 euro si trec de 25.000 de euro pentru un camion cu cinci ani vechime, sustin reprezentantii transportatorilor.

C.S.