May 28, 2023

Tragedie la Constanța/ UPDATE: ora 14.00/ 7 morți în urma incendiului de la secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase!

Un incendiu puternic a avut loc vineri dimineață la secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța. 9 pacienți au murit în urma incendiului. În dimineața de vineri în spital se aflau 113 pacienți, dintre care 10 internați la Terapie Intensivă. Au fost activate planurile roșu și alb, iar pacienții evacuați sunt transferați la celelalte spitale din municipiu.

UPDATE: ora 14 – Initial, DSU a a comunicat ca in urma incendiului au decedat 9 persoane. Procurorul de caz de pe langa Tribunalul Constanta a declarat ca numarul persoanelor decedate este de 7 si nu de 9, cum a anuntat DSU. Declaratia procurorului a fost sustinuta inclusiv de catre Lucian Bode, ministrul de interne.

Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății: „Nu pot să confirm un număr de persoane decedate, dar pot să confirm că sunt persoane decedate. ISU va comunica după finalizarea intervenției. De dimineață am dispus DSP Constanța să găsească soluții pentru revocarea pacienților. Majoritatea vor fi duși la Spitalul Județean, ISU a trimis un cort mobil. 113 pacienți erau internați, din care 10 persoane la secția ATI”.

Departamentul pentru Situații de Urgență confirmă oficial că sunt 9 pacienți decedați în urma incendiului: „Incendiul s-a manifestat la nivelul secției ATI cu pacienți COVID, cu 09.53 a fost activat Planul Roșu de Intervenție. Sunt 9 pacienți decedați. Întregul spital a fost evacuat. Incendiul a fost lichidat la ora 10:55. Au fost prealertate toate spitalele din județ pentru preluarea pacienților”, a transmis DSU.

Sursa: G4Media.ro