May 18, 2024

Temperaturile continuă să scadă. Vezi prognoza meteo până în 23 octombrie

Administrația Națională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluției valorilor termice și a precipitațiilor în intervalul 10 octombrie – 23 octombrie 2016.

furtuna_1_92e278dea6_603x400_38431600

TRANSILVANIA. Valorile termice diurne vor marca o scădere la mijlocul primei săptămâni de prognoză, de la 14 la 10 grade, astfel încât pe 12 şi 13 octombrie vremea va deveni deosebit de rece pentru această perioadă din an.

În schimb, pe parcursul nopților, temperaturile medii se vor menține relativ ridicate, între 4 și 6 grade. Ulterior, maximele termice vor crește până la valori medii de 13-14 grade, iar minimele nocturne vor scădea și se vor situa, în medie, între 2 și 4 grade.

În prima săptămână a intervalului de prognoză vor fi ploi pe arii extinse, mai abundente în zilele de 11 și 12 octombrie, iar ulterior, deși probabilitatea de apariție a precipitațiilor se va menține ridicată, acestea vor fi slabe și se vor semnala pe suprafeţe restrânse.

MARAMUREŞ. Pe parcursul primei săptămâni de prognoză, vremea se va menține rece, chiar deosebit de rece în perioada 11 – 13 octombrie, când valorile termice diurne vor fi cu aproximativ 7 grade mai scăzute decât normele  climatologice specifice acestei perioade, astfel încât mediile maximelor vor fi de 10-12 grade.  În schimb, temperaturile minime, de 4-6 grade, vor fi apropiate de cele normale.

În cea  de-a doua săptămână regimul termic nu se va modifica semnificativ, însă valorile medii diurne, de 13-14 grade, precum și cele nocturne, de 3-5 grade, vor caracteriza o vreme normală din punct de vedere termic pentru a doua decadă a lunii octombrie.

Pe 11 și 12 octombrie vor fi ploi abundente pe arii extinse, dar probabilitatea pentru precipitații, slabe cantitativ, se va menține ridicată și în restul intervalului de prognoză.

CRIŞANA. În prima săptămână a intervalului de prognoză, vremea se va menține deosebit de rece, cu temperaturi diurne situate între 11 și 15 grade, în medie, cele mai scăzute valori urmând a se înregistra în jurul datei de 12 octombrie. Minimele nocturne vor avea o evoluție oscilantă, cu valori  între 3 și 7 grade.

În a doua săptămână de prognoză, valorile termice vor deveni apropiate de cele climatologic specifice perioadei,  cu medii ale temperaturilor maxime de 14-15 grade şi ale temperaturilor minime de 4-6 grade.

Zilnic vor fi posibile ploi slabe, exceptând intervalul 11 – 12 octombrie, când se vor cumula cantități de apă însemnate la nivel local.

sursa: citynews.ro