Sat. Jan 28th, 2023

Taximetristii protesteaza in curtea Primariei Cluj-Napoca. Viceprimarul Tarcea ne spune ca tarifele de taximetrie se vor majora!

Taximetriștii din Cluj-Napoca protesteaza in curtea interioara a Primariei Cluj-Napoca si cer o intalnire cu primarul Emil Boc, care, spun acestia, ii tot amana cu aprobarea majorarii tarifelor.

Noul regulament de taximetrie din Cluj-Napoca a fost dezbatut si intors pe toate “fetele” lunile trecute, insa inca nu a fost aprobat.

Primaria Cluj-Napoca le-a cerut taximetristilor sa demonstreze ca au cheltuieli mai mari si ca o majorare se justifica.

Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea, sustine ca tariful practicat de taximetristii clujeni va fi majorat, dar ca acest lucru nu s-a facut pana acum tocmai din vina lor.

Din nefericire documentația pe care au trimis-o a fost jalnică. Adică a fost o documentație făcută de un copil de clasa a patra. Nicidecum de specialiști. Și împreună cu cei care au venit la Primărie ne-am pus cu laptopurile în față și am spus hai să discutăm pe fiecare componentă în parte. Și la final au spus Da, ok, recunoaștem, nu este în regulă. Vă rugăm nu depuneți nimic. Pentru că era o depunere de la 2,25 la 2,59 sau 2,6. N-au mai depus documentele respective, după care au depus alte documente cu alte calculații pentru majorarea tarifului de taximetrie. Au venit cu 3,9. Documentația nouă este cu mult mai bună decât documentația veche, au cuprins mai multe elemente, este mult mai aproape de realitate. Asta nu înseamnă că prețul va fi de 3,9. Colegii mei s-au întâlnit în comisiile reunite ca să câștige timp, le-am mai solicitat niște documente suplimentare și cu siguranță până la sfârșitul acestui an, până la ultima ședință de Consiliul Local din acest an, vom fi gata cu documentațiile ca să fie promovate. Suntem în faza cea mai avansată pentru a putea merge mai departe cu un tarif”, a spus viceprimarul Clujului.

Va fi majorat tariful, nu pot să vă spun astăzi cât și la ce componente pentru că de fapt asta se analizează în comisii. Pentru că eu trebuie să stau în fața oricărui cetățean care mă întreabă, Primărie, de ce ai majorat tariful de la 2,25 până la cât o fi tariful? Ce să-i spun? Că așa au vrut taximetriștii? Nu, trebuie să am o justificare. Noi nu avem o sumă prestabilită”, a mai spus Dan Tarcea, conform Citynews.ro.

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11