February 21, 2024

SURPRIZA: Reclamantii de pe Muzeul Apei primesc drept la replica din partea beneficiarilor unui imobil aflat in constructie. CAM NAUCITOR!

Locatarii blocurilor 22-28 şi 14, strada Muzeul Apei, Floresti, care in aceasta seara s-au adunat sa protesteze pentru ridicarea unui bloc pe o parcela de teren aflata intre alte doua ansambluri de imobile…primesc dreptul la replica din partea beneficiarilor constructiei. 

m apa 3

Cei de pe Muzeul Apei, reclamanti si chiariasi, locatari in imobile de P+2+2M si P+2+M, reclama construirea unui imobil de P+E+M!

Pe adresa redactiei am primit din partea beneficiarilor imobilului aflat in discutie dreptul la replica, pe care il publicam in integralitate, asa cum facut si cu cel al reclamantilor.

“Punctul de vedere al proprietarului investitiei de pe strada Muzeul Apei nr.20 cu privire la reclamatiile facute impotriva construirii unui imobil de locuinte colective P+E+M cu 12 apartamente Sustinem ca AC 69/25.02.2016 are la baza avizele, acordurile, studiile si verificarile de specialitate in domeniu si ca s-a eliberat conform legislatiei in vigoare, fapt pentru care suntem convinsi ca va fi demostrat in urma oricarui control al organelor abilitate!

AC (N.red. Autorizatie Constructie) are la baza un PUD aprobat cu HCL 101 din 09.04.2008, pe un teren de 3000 mp. Pud –ul s-a aprobat pentru 3 imobile de locuinte collective P+E+M, cu cate 12 apartamente fiecare si 36 parcari aferente celor 36 apartamente, POT=29.3%, CUT=0.87 .
m apa 4
La aprobarea PUD-ului existau acorduri date reciproc de catre cele 2 parti cu privire la cedarea si folosirea in comun a unui drum de servitute in latime de 6m. (3 m de fiecare parte) – vezi foto acordurile.( n.rd. clic pe foto pentru imagine marita!)
Conform AC 69/2016, din documentatie reiese ca se respecta regimul de inaltime P+E+M, nr. de apartamente(12), nr. de parcari(15), distantele pana la limita de proprietate respecta regula de H/2, POT=24.22%, CUT=0.73.
Deasemenea, din planul de situatie reiese ca se va ceda o parte din teren pentru drum, conf. acordurilor existente la data aprobarii PUD-ului. Mai mult, aducem la cunostinta publicului inclusiv reclamantilor, ca acestia din urma utilizeaza inca din 2008, un drum de servitute construit si pe terenul proprietate noastra (pe o latime de 1.2 m pe toata lungimea terenului)!
m apa 5
Consideram neintemeiat demersul reclamantilor, acestia dorind de fapt utilizarea in continuare a terenului (prorietatea noastra) in scop propriu ca loc de parcare si loc de joaca. Avand in vedere ca ne aduc nejustificat un prejudiciu de imagine, dorim sa-i instiintam si pe aceasta cale ca urmeaza sa incepem in justitie demesuri legale impotriva acestora.
In plus, ca benificari ai lucrarii suntem decisi sa luam legatura cu lichidatorul imobilelor in care domiciliaza reclamantii, singurul in masura sa faca reclamatii sau sa ceara documente (locatarii neavand nicio calitate in momentul de fata).
Un ultim aspect pe care dorim sa-l aducem la cunostiinta publicului, este ca NOI, ca BENEFICIARI, NE SITUAM intre un P+2+2m si un p+2+m, iar regimul nostru de inaltime este P+1+M, iar retragerile noastre sunt mai mari decat ale lor (nu stim cine respecta normativele de constructie???)”.
P.S. Redactia Floresti24.ro isi rezerva dreptul de a aduce in zilelele urmatoare cateva informatii suplimentare legate de acest caz.