December 2, 2023

Stimata Primarie, cu strada Valean Margineanu ce facem?

In luna martie a acestui an, 50 de proprietari de imobile de pe strada Valean Margineanu, aflata in partea de sud-est a comunei Floresti, in prelungirea strazii Razoare si la limita teritoriala cu municipiul Cluj-Napoca, au redactat si inaintat Primariei o petitie prin care solicitau reabilitarea strazii prin asfaltare.

Potrivit spuselor unuia dintre semnatarii petitiei, strada Valean Margineanu era si este inca trecuta in “Programul de Reabilitare, Modernizare Drumuri”.

Petitia a ramas fara raspuns. Atat in scris (!), cat si faptic.

“Am decis sa apelez la ajutorul dumneavoastra. Poate ca prin publicarea unui material in cotidianul dumneavoastra electronic, insotit de cateva imagini cu strarea strazii, care numai strada nu poate fi numita, mai degraba drum desfundat/forestier, primarul, viceprimarul sau unul dintre consilierii locali se sesizeaza si dispun inceperea lucrarilor de asfaltare.

Cu trei saptamani inainte de data alegerilor locale actualul primar a fost pe aceasta strada. Nu stia prea multe despre petitia noastra. Acum exact o saptamana am depus o cerere pentru o audienta la primar. Nici la aceasta nu am primit niciun raspuns. Pe una dintre imagini se vede ca fost asternut un strat de piatra. dar nu de catre Primarie, ci de unul dintre dezvoltatrii imobiliari din zona, care, mai apoi, s-a trezit cu o reclamatie ca ar fi efectuat lucrari ilegale pe domeniul public”, ne-a scris unul dintre petitionari.

Din informatiile noastre, contractul Primariei Floresti cu SC VIAROM pentru intretinerea drumurilor aflate pe raza UAT a expirat, insa, la finalul acestei luni, cel mai probabil, va fi comunicat numele firmei castigatoare a licitatiei pe care administratia floresteana a organizat-o.

Trei firme au depus oferte pentru licitatia “Intretinere si modernizare drumuri Floresti”. Este vorba de SC CRIDOV SRL, SC VIAROM si SC CONSTRUCT PEROM Bistrita.