Wed. Oct 5th, 2022

Statiile de autobuze din Floresti vor avea afisaj electronic informativ. E posibil ca autobuzele sa circule si pe V.Garboului!

Primarul H.Sulea ne mai da si vesti bune. Acesta anunta ca s-a demarat proiectul de introducere a afisajului electronic informativ pentru statiile CTP din Floresti.

Este vorba de montarea unor panouri cu afisaj de informare, in 16 statii CTP: Cora, Scoala Gh Sincai, BT, Ferma Eroilor, Pod AN, BMW, Sesul de Sus/Profi, Tautiului, Luna de Sus, Cetatii 3, Sesul de Sus, Cetatii 2, Avram Iancu 258, Avram Iancu 306 si Avram Iancu/Oncos. In perioada ce urmeaza va avea loc efectiv procesul de montare, instalare, calibrare si sincronizare cu echipamentele de pe autobuze. 

Introducerea CTP in Floresti, in vara lui 2014, dupa o lunga lupta purtata alaturi de echipa liberala de la conducerea municipiului si a judetului, a fost un succes si un model de urmat la nivel national. De altfel, ZMC este singura arie metropolitana cu un transport public de persoane integrat si unic”, a declarat primarul Horia Sulea.

Edilul Florestiului a tinut sa mai adauge ca se ia in calcul si introducerea a inca doua linii de transport public, pe langa cele 6 existente, spre/dinspre V. Garboului si una care sa faca legatura cu cartierul Grigorescu.

Linii spre centrul municipiului nu sunt posibile. Oriunde in lume, transportul metropolitan presupune legaturi dinspre zona metropolitana spre statii terminus din zona municipala, de acolo urmand ca fluxul de calatori sa fie preluat de traseele urbane. Aglomerarea urbana cu linii metropolitane pana in centrul municipal, inseamna dublare linii si trafic sporit. Luam in calcul introducerea a inca doua linii: spre/dinspre V.Garboului si capat cartierul Grigorescu”, a conchis primarul Sulea.

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11