April 24, 2024

Spitalul Regional de Urgenta va fi construit la Floresti/Cluj

Presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise, a reconfirmat în cadrul conferintei de presă sustinute vineri, 6 octombrie 2017, faptul că Spitalul Regional de Urgentă urmează a fi construit la Cluj. În acest context, liderul forului administrativ clujean a reamintit faptul că, încă de la mijlocul lunii septembrie a.c., Consiliul Judetean a finalizat toate demersurile care intrau în atributiile sale, referitoare la edificarea acestui important obiectiv medical.

,,Nici un moment nu avea de ce si nu putea să se schimbe locatia viitorului Spital Regional de Urgentă într-un alt judet decât Clujul. Dincolo de atuurile incontestabile ale Clujului, am fost primii care ne-am îndeplinit obligatiile si am pus la dispozitia Ministerului Sănătătii un teren de cca. 14 hectare, cel mai bun ca si amplasare, planeitate si acces la utilităti dintre cele trei locatii vizate, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.

Constientizând necesitatea si importanta edificării unui spital care să deservească întreaga regiune a Transilvaniei, Consiliul Judetean Cluj a fost primul dintre autoritătile din tară vizate de construirea unui spital regional, respectiv Cluj, Iasi si Craiova, care a finalizat întreaga procedură, ultima adresă referitoare la acest subiect fiind transmisă Ministerului Sănătătii în data de 12 septembrie a.c. Prin intermediul respectivului document, Consiliul Judetean Cluj reitera faptul că terenul pe care urmează să fie amplasată viitoarea unitate  spitalicească, situat în comuna Floresti, Str. Avram Iancu, nr. 370-374, are o situatie juridică pe deplin clarificată, nu este supus unor cereri de revendicare, nu se află în litigii pe rolul instantelor, nu este grevat de sarcini si nu este închiriat sau concesionat.

Pentru a se putea ajunge în această etapă finală, Consiliul Judetean a derulat o procedură laborioasă prin intermediul căreia a dezmembrat terenul în cauză si s-a ocupat de evaluarea suprafetei care se transmite în vederea construirii spitalului, comunicând raportul de evaluare Ministerului Sănătătii. Totodată, a adoptat hotărârea 167/26.07.2017 de modificare a HCJ nr. 258/29.11.2016 prin care terenul a fost transferat din domeniul public al judetului Cluj în domeniul public al Statului Român. Ulterior, Consiliul Judetean a actionat pentru înscrierea în Cartea Funciară a dreptului de proprietate asupra terenului Statului Român si a întreprins demersurile necesare în vederea casării si, respectiv demolării constructiilor dezafectate existente pe terenul în cauză.