Thu. Dec 1st, 2022

Speriati de Iohannis si nu numai, senatorii au respins proiectul de lege privind autonomia Ținutului Secuiesc. UDMR-istii au votat împotriva respingerii

Senatul a respins proiectul de lege privind autonomia Ținutului Secuiesc. Parlamentarii UDMR au votat împotriva respingerii. Senatul este cameră decizională.

Senatul, întrunit într-o ședință de urgență, a respins miercuri cu majoritate de voturi legea privind autonomia Ținutului Secuiesc, adoptată anterior tacit de Camera Deputaților.

Toți senatorii UDMR au votat pentru inițiativa privind autonomia, în vreme ce reprezentanții tuturor celorlalte partide au votat împotrivă.

Cu puțin timp înaintea ședinței de plen, Comisia de administraţie a Senatului a adoptat raport de respingere respectivului proiect de lege inițiat de doi deputați UDMR.

În favoarea raportului de respingere au votat 8 senatori, singurul vot împotrivă a fost cel acordat de senatorul UDMR Cseke Attila, a precizat Presadă.

Camera Deputaţilor a adoptat tacit proiectul privind statutul de autonomie al Ţinutului Secuiesc, iar Senatul este for decizional.

 

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11