September 21, 2023

Sondaj intern USR: Dan Barna, pe locul 3 în ușoară creștere. Scade distanța față de Dăncilă (locul 2). Iohannis, la mare distanță în frunte

Dan Barna a crescut la 19,1% (cu 0,6 puncte) în cel mai nou sondaj intern al USR consultat de G4Media.ro și se clasează pe locul 3, la distanță de 3,5 puncte față de Viorica Dăncilă. Premierul a scăzut cu 0,8 puncte în sondajul USR, în timp ce președintele în exercițiu, Klaus Iohannis, e pe primul loc cu 38,9%

Sondajul a fost realizat la comanda USR în perioada 25 octombrie – 3 noiembrie și e ultimul înaintea turului 1 al alegerilor prezidențiale de sâmbătă, 10 noiembrie. Diferențele față de sondajul IMAS/ Europa FM, realizat săptămâna trecută, sunt majore: cercetarea IMAS îl dădea pe Barna pe locul 4 cu cu doar 12,6%, după Klaus Iohannis, cu un procent uriaș de peste 45%, urmat de Mircea Diaconu – cu 16,7% și Viorica Dăncilă – 15,1%.

Mircea Diaconu se clasează pe locul 4, în creștere de la 8% la 8,2%, urmat de Toader Paleologu (creștere semnificativă de la 3,8% la 5,5%). Kelemen Hunor e pe locul 6, cu 3,6% (în scădere de la 3,9%).

Intențiile de vot sunt calculate pe alegători probabili (sunt excluși cei care au răspuns că nu știu dacă merg la vot și cei care au spus că probabil nu merg la vot). Sondajul a fost realizat față în față pe publicul intern, fără a capta intenția de vot din Diaspora.