Tue. Feb 7th, 2023

Slovacia testeaza in masa, Marea Britanie intra in carantina nationala, iar Romania se pregateste de alegeri

Slovacia este prima ţară din lume care testează în masă. Nu este obligatoriu să te testezi, dar de luni, dacă eşti prins pe stradă fără rezultatul unui test negativ poţi fi amendat.

Slovacii fac teste rapide antigen, cu rezultat în 30 de minute, potrivit Mediafax.

Dacă sunt pozitivi, sunt supravegheaţi de medicii de familie şi stau izolati doar zece zile.

Premierul Boris Johnson a prezentat planul Guvernului Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, pentru a restrânge epidemia de Covid-19 care presupune reintrarea Marii Britanii într-o carantină naţională de patru săptămâni. Consilierii săi au averizat că este singura modalitate prin care se poate salva sezonul de Crăciun.

Oamenii de ştiinţă din comitetul pentru gestionarea coronavirusului au prezentat ieri cifre sumbre care arată că Covid-19 se răspândeşte „semnificativ” mai repede decât previziunea lor iniţială. Măsurile prevăd închiderea totală, cu excepţia magazinelor care vând „articole esenţiale” şi a anumitor şcoli, şi ar intra în vigoare de joi, după votul Parlamentului, potrivit Mediafax.

Boris Johnson a prezentat planul Guvernului pentru a restrânge epidemia de Covid-19 care presupune reintrarea Marii Britanii într-o carantină naţională de patru săptămâni. Consilierii săi au averizat că este singura modalitate prin care se poate salva sezonul de Crăciun.

Barurile, pub-urile şi restaurantele se închid, în schimb takeaway-urile vor rămâne deschise. Magazinele esenţiale vor rămâne deschise, astfel încât „nu este nevoie de provizii”, iar locurile de muncă ar trebui să rămână deschise acolo unde oamenii nu pot lucra de acasă.
Spre deosebire de prima carantină naţională, şcolilor, colegiilor şi universităţilor li se va permite să rămână deschise. “Nu putem lăsa acest virus să afecteze viitorul copiilor noştri, mai mult decât a făcut-o deja”, spune Johnson. El i-a îndeamnat pe părinţi să-şi trimită în continuare copiii la şcoală.

Premierul a enumerat câteva dintre excepţiile pentru care oamenii îşi pot părăsi casele: pentru educaţie pentru muncă, dacă nu puteţi lucra de acasă pentru exerciţii fizice şi recreere în aer liber din motive medicale pentru a cumpăra alimente şi produse esenţiale să aibă grijă de ceilalţi.

Mediafax

 

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11