May 23, 2024

Securitatea n-a murit! TVR a programat deja două filme cu Mircea Diaconu în weekend! Credeți că asta e coincidență, oameni buni? (Comisarul.ro)

La câteva zile după ce Mircea Diaconu și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale, televiziunea publică a programat la TVRi două comedii în care joacă fostul actor, informeaza comisarul.ro.

Cele două filme sunt promovate ca fiind în regia lui Dumitru Calotescu, nu pentru că ar juca în ele candidatul Mircea Diaconu. Astfel, “Buletin de București” (1982) va putea fi urmărit sâmbătă seara, iar “Căsătorie cu repetiție” (1985), duminică seara.

Pe site-ul tvr se menționează și că Mircea Diaconu a primit premiul ACIN pentru interpretare masculină în 1983, iar “Buletin de București” a luat Trofeul Costineşti ’83 pentru cel mai bun film de tineret.

“Filmul este o comedie despre visul Silviei de a rămâne în Capitală, ea fiind absolventă a Facultăţii de Agronomie. Pentru a căpăta mult râvnitul buletin de Bucureşti care să îi înlesnească obţinerea repartiţiei dorite, e gata să facă o căsătorie de convenienţă, urmată – fireşte – de un divorţ rapid. După mai multe tatonări, ea îl descoperă pe Radu, şofer de taxi şi viitor medic veterinar, care se arată dispus să îşi… „însoare” buletinul contra cost”, mai scrie pe tvr.ro.

“Căsătorie cu repetiție” este continuarea mai puțin reușită a primului film.

Sursa: Comisarul.ro