April 15, 2024

Sat Calata// Saivan distrus in totalitate de flacari. 11 bovine au ars de vii!

Un saivan pentru animale din satul Calata, comuna Calatele, a fost cuprins de flacari in seara zilei de luni, in jurul orei 20.00. Pompierii au intervenit mai bine de patru ore pentru stingerea incendiului. 

“Două autospeciale pentru stins incendii din Detașamentul Huedin și o autospecială a serviciului voluntar pentru stații de urgență din Călățele au intervenit în cursul nopții pentru a stinge flăcările care au cuprins un saivan pentru animale din Călata din comuna Călățele.

ncendiul a fost anunțat jurul orei 20.00, iar operațiunile de stingere au durat mai bine de 4 ore, având în vedere că în saivan erau depozitate peste 15 tone de fân. 11 bovine au fost surprinse de flăcări în interiorul saivanului și nu s-au putut salva. Anexa gospodărească cu o suprafață de aproximativ 250mp a fost distrusă în totalitate“, transmite ISU Cluj.

In urma verificărilor preliminare polițiștii au început o anchetă în ceea ce privește cauza incendiului. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere.