May 22, 2024

S-a dat sentinta in cazul femeii care si-a aruncat pe geam bebelusul!

Femeia care şi-a aruncat pe geam, în luna octombrie, bebeluşul în vârstă de două luni, de la etajul al doilea al unui imobil din cartierul Mărăşti din Cluj-Napoca, acesta murind în urma impactului, şi-a aflat sentinţa.

Aceasta nu va răspunde penal întrucât în momentul producerii faptei nu avea discernământ. Aceasta urmează să fie internată la Psihiatrie.

bebelus aruncat 5

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj transmis, luni, la solicitarea Mediafax, femeia suferea de tulburări mentale şi de comportament severe, tulburare depresivă recurentă şi tulburare mixtă de personalitate.

„În cauză s-a efectuat o expertiză medico-legală psihiatrică, din care rezultă că prezintă diagnosticul tulburări mentale şi de comportament severe, asociate cu puerperium, tulburare depresivă recurentă, episod actual sever cu simptome psihotice, tulburare mixtă de personalitate cu elemente impulsive şi anancaste (n.r. – slăbirea simţului realului). Prin raportul de expertiză medico-legală, Comisia de expertiză a apreciat că, în cadrul bolii sale psihice, sus-numita nu a avut capacitatea psihică de a aprecia critic conţinutul şi consecinţele faptei sale – discernământ absent raportat la fapta imputată. S-a recomandat aplicarea măsurilor de siguranţă prevăzute de art. 110 Cod penal, internare obligatorie“, se mentioneaza în comunicat.

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj adaugă că, prin ordonanţa din 27 noiembrie, s-a dispus clasarea cauzei având ca obiect infracţiunea de omor comisă, respectiv sesizarea instanţei cu propunerea de a lua măsura de internare medicală a acesteia.

În octombrie, Poliţia a fost sesizată că un bebeluş a căzut de la etajul al doilea al unui bloc din Cluj-Napoca şi a murit în urma impactului. La locul incidentului, a ajuns un echipaj SMURD, care nu a putut decât să constate decesul fetiţei.

sursa: monitoruldecj.ro