Tue. Nov 29th, 2022

România ocupă locul 3 în rândul țărilor cu cele mai multe zile de vacanță

Cel mai recent raport Eurydice privind organizarea anului școlar arată că România ocupă locul 3, după Malta și Letonia, în rândul țărilor cu cele mai multe zile de vacanță, la nivelul școlii primare.

De notat că, în România și în majoritatea țărilor europene, cu excepția anilor terminali, numărul zilelor de vacanță este același în învățământul primar și învățământul secundar (gimnaziu/liceu).

Astfel, România figurează în documentul citat cu 127 de zile de vacanță, fiind depășită doar de Malta (135) și Letonia (129).

Peste 120 de zile de vacanță mai au doar Estonia, Franța, Grecia și Italia.

România se menține “în top” din cauza unei combinații de perioade lungi de vacanță în vară și în restul anului. Ea se află pe locul șase în rândul tuturor țărilor europene din punct de vedere al numărului de vacanță exceptând vacanța de vară: 50 de zile din toamnă până în primăvară. Ea este depășită, din acest punct de vedere, de Franța, Belgia – comunitatea franceză, Belgia – comunitatea flamandă, Luxemburg și Liechtenstein, informează EDUPEDU.ro.

Performanța României este astfel posibilă în condițiile în care țara se încadrează în rândul țărilor cu mai mult de zece, dar cel mult 12 săptămâni de vacanță de vară, asemenea majorității țărilor din regiune (Ungaria, Bulgaria, Macedonia, Serbia, Croația Bosnia, Muntenegru), dar și Spaniei, Estoniei și Islandei, pe când țările din sud (Portugalia, Italia, Malta, Grecia, Turcia, Cipru) au mai mult de 12 săptămâni de vacanță în vară. Între timp, țările din vestul, centrul și nordul Europei au, în larga lor majoritate, cel mult 10 săptămâni de vacanță în timpul verii. 

Sursa: Edupedu.ro

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11