December 8, 2023

Romania este pe primul loc in clasamentul “celor mai periculoase sosele din lume”

Platforma „Nerd Wallet” plasează România pe locul 1 în topul țărilor cu cele mai periculoase şosele din lume. 

Clasamentul intocmit de catre platforma “Nerd Wallet” si publicat de ziarul italian La Repubblica are la baza bază un raport al OMS privind siguranța stradală, dar și analiza furnizată de Inrix (societate din Washington care se ocupă cu furnizarea datelor privind investițiile în infrastructură, traficul și parcările) s-a reușit întocmirea unui top al ţărilor privind siguranţa pe şosele, scrie zcj.ro.

Studiul s-a desfășurat între 30 septembrie și 1 octombrie 2020 și a stabilit care sunt țările cu cele mai sigure șosele, dar și cele mai nesigure. Au fost analizate toate datele ce țin de victimele accidentelor, aglomerația în trafic, limitele de viteză și mobilitatea din diferite țări.

România, Grecia, Bulgaria, Portugalia si Cipru au cele mai periculoase şosele la nivel global, iar cele din Norvegia, Japonia, Elveția, Marea Britanie, Scoția sunt considerate cele mai sigure.

SUA este țara cu cea mai mare mortalitate din lume în ceea ce privește condusul mașinilor, statistica arătând 110 morți la un milion de locuitori.

România, Bulgaria, Serbia și Polonia nu stau mai bine, fiecare dintre ele având 96, 89,7, 76,8 și 76,5 decese la un milion de locuitori. Cele mai sigure țări s-au dovedit a fi Islanda (16,8), Norvegia (20,3) și Suedia(21.6). Studiul arată că numărul deceselor poate fi influențat de comportamentul uman și condițiile meteorologice, dar principala cauză a accidentelor rămâne eroarea umană.

sursa: zcj.ro