December 7, 2023

Romania – 31 de cazuri confirmate cu virusul COVID-19!

Un nou caz de infectare cu coronavirus a fost confirmat, în această dimineaţă (11 Martie), în Bucureşti. Este vorba de o femeie, medic la Spitalul Ministerului de Interne, în vârstă de 43 de ani, contact la fostul poliţist care a minţit că nu a fost plecat din ţară.

În acelaşi timp, autorităţile au confirmat şi al 31-lea caz de îmbolnăvire. Este vorba despre un bărbat de 42 de ani din Iaşi care a călătorit în Veneţia.

“Ne pregătim de un aflux de cetăţeni români care se vor întoarce în ţară şi din alte ţări”, spune Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

Peste 700 de oameni sunt în carantină în acest moment. „Au fost tentative să ne inducă în eroare că vin din altă parte. Schimbă avioane ca să ascundă zona de unde provin. Solicitam să colaboreze cu autorităţle ca să limiteze răspândirea virusului”, atrage atenţia Raed Arafat.

Secretarul de stat Raed Arafat a anunţat suspendarea temporară (6 luni) a distribuţiei medicamentelor esenţiale pentru tratarea coronavirusului, în afara României, iar entităţile private sunt solicitate să îşi decaleze programul de lucru, pentru sectorul public solicitarea fiind obligatorie.

El a recomandat decalarea de către entităţile private cu peste 99 de angajaţi a programului de lucru al angajaţilor care se deplasează cu mijloace de transport în comun,  în Bucureşti şi în municipiile reşedinţă de judeţ, propunând că programul de lucru să înceapă în tranşe, la orele  8,9,10.

Arafat a precizat că pentur instituţiile private este o recomandare, iar pentru cele de stat măsura este obligatorie.

De asemenea, secretarul de stat a anunţat restricţionarea activităţilor religioase, artistice sportive, pînă la 31 martie cu posibilitate de prelungire, decizia vizând acţiunile care implică peste 100 de persoane şi sistarea activităţii cu publicul a muzeelor.

Universităţile îşi vor sista activităţile didactice până în 31 martie

Sursa: adevarul.ro