April 18, 2024

Restricții de circulație în centrul Clujului, cu ocazia Zilei Naţionale a României

Primăria Municipiului Cluj-Napoca impune restricții de circulatie în centrul orașului cu ocazia evenimentelor organizate de Ziua Naţională a României.

Astfel, începând de astăzi, luni 30 noiembrie, ora 08.00, și până miercuri, 2 decembrie 2015, ora 10.00, se va restricționa circulația rutieră pe latura de vest a Pieței Unirii.

 

Marți, 1 decembrie, între orele 11.30 – 14.00 se va restricționa circulația rutieră pe următorul traseu, pentru desfășurarea paradei tehnicii militare: strada Napoca – Piața Unirii – Bd. Eroilor și parcările adiacente – Piața Avram Iancu. Parcările de pe Bd. Eroilor vor fi eliberate începând de luni, 30 noiembrie 2015, ora 21.00.

Marți, 1 decembrie 2015, între orele 17.00 – 22.00, se va restricționa circulația rutieră pe străzile Napoca, Universității și Bd. Eroilor.

Cum va fi sărbatorită Ziua Naţională a României în Cluj-Napoca

Aproximativ 550 de efective din cadrul Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, Inspectoratului de Jandarmi Cluj, Gruparii de Jandarmi Mobila Cluj-Napoca, Inspectoratului de Politie Cluj, Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Cluj, Scolii de Agenti de Politie „Septimiu Muresan”, Serviciului Roman de Informatii Cluj, din Crucea Rosie Romana si Politia Locala Cluj-Napoca, cu 51 de mijloace tehnice vor participa la parada organizata la Cluj-Napoca pentru a celebra Ziua Nationala a Romaniei.

Parada militara va avea loc dupa Te-Deum-ul din Catedrala Metropolitana, ora 12.00, si ceremonia de depunere de coroane si jerbe de flori la statuia lui Avram Iancu.

La defilarea programata in jurul orei 13.00 vor lua parte, din partea Ministerului Apărării Naționale, militari de la Regimentul 50 Rachete Antiaeriene „Andrei Muresianu”, Batalionul 7 Aruncatoare Proiectile Reactive „General Vasile Danacu”, Batalionul 55 Comunicatii si Informatica „Napoca” si Batalionul 3 Aparare Antiaeriana „Potaissa”.

De Ziua Nationala a Romaniei, clujenii sunt asteptati si in Piata Unirii, unde spectacolul organizat de Primarie va incepe la ora 16.00.

De la ora 19.00 se va da startul iluminatului de sarbatori, dupa care, pe scena vor urca trupele Zdob si Zdub si Cargo.

Patinoarul din Piata Unirii va fi deschis, iar intrarea va fi gratuita intre orele 10.00 – 22.00.

C.S.